• Návrh otoče ovinovacího balicího stroje 

      Autor: Hanuš Jan; Vedoucí práce: Kamenický Josef; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-30)
      Práce byla provedena na základě požadavku firmy EKOBAL, spol. s.r.o. Úkolem práce bylo provedení koncepčního a konstrukčního řešení otoče ovinovacího balicího stroje.
    • Návrh pásového dopravníku pro přepravu kusového materiálu 

      Autor: Adámek Michal; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Lopot František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-23)
      Tato diplomová práce se zabývá koncepčním návrhem pásového dopravníku pro přepravu kusových dílů. Dopravník je řešen parametricky v daném rozsahu konstrukčních a provozních parametrů. V zadaném rozsahu jsou uvedeny základní ...
    • Návrh podvěsného řetězového dopravníku 

      Autor: Městecký Michal; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Mužný Luděk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-23)
      V první části práce je vysvětlen pojem a vývoj podvěsných dopravníků, popsán princip fungování zařízení a jejich jednotlivé části. Dále jsou zde uvedeny a porovnány druhy podvěsných dopravníků, a to na základě rešerše ...
    • Návrh poloautomatické montážní stanice konektoru s O-kroužkem 

      Autor: Noháč Marek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Vosecký Miloš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-06)
      Lisování zaujímá ve strojírenství podstatnou část spojení součástí především z důvodu jeho nízké ceny a možností vysokých přenosů sil a výkonů. Teoretická část této práce je zaměřena na souhrn informací ohledně lisování, ...
    • Návrh stroje na výrobu závitových otvorů 

      Autor: Srb Jan; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Kulič Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-10)
      Tato práce se zabývá návrhem stroje pro výrobu závitových otvorů do tenkostěnných profilů. Jsou zde popsány nejběžnější výrobní postupy výroby závitových otvorů do tenkostěnných materiálů. Dále jsou zde uvedeny možné způsoby ...
    • Návrh šnekového dopravníku 

      Autor: Pivoňka Marek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-23)
      Obsahem této diplomové práce je kompletní návrh šnekového dopravníku pro energetický průmysl na základě zadaných hodnot. Tento dopravník bude schopen dopravovat materiál maximální frakce 6 mm do vzdálenosti 3 m s dopravním ...
    • Optimalizace konstrukčního řešení tunelových pásových dopravníků 

      Autor: Holman Jiří; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-16)
      Hlavní náplní práce je návrh řešení umožňující snížení poloměru trasy dopravníku a sekundárně průzkum možností snížení prašnosti návratové větve dopravníku. Práce obsahuje souhrn teorie o dopravnících, přehled vybraných komponent ...
    • Parametricky řešený konstrukční návrh stavebnicového gravitačního válečkového dopravníku vč. podpěr. 

      Autor: Dubecký Lukáš; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Kanaval Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Tato diplomová práce řeší parametrický konstrukční návrh stavebnicového gravitačního válečkového dopravníku včetně podpěr pro přepravu kusového materiálu s nosností 50 kg, šířkou od 100 mm do 1000 mm a délkou modulu ...
    • Pásový dopravník pro paletovou přepravu s ozubeným řemenem 

      Autor: Pěnička Radek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Kanaval Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem pásového dopravníku pro paletovou přepravu s ozubeným řemenem. Součástí práce je rešerše konstrukčních řešení dopravníků pro paletovou přepravu. Práce se dále zabývá popisem jednotlivých ...
    • Pohony pásových dopravníků 

      Autor: Kotek David; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-28)
      Diplomová práce je zaměřena na návrh kuželočelní převodovky pro pásový dopravník. Cílem je vypracovat rešerši zaměřenou na pohon a konstrukci pásových dopravníků a provést koncepční návrh převodovky dle zadaných parametrů.
    • Poziční jednotka pro transportní systém paletových dopravníků 

      Autor: Adam Čížek; Vedoucí práce: Cézová Eliška; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Diplomová práce se zabývá navržením pozičních jednotek a problematikou s tím spojenou. Na začátku práce je rešerše typů pozičních jednotek a jejich komponent. V další části této práce jsou navrženy dvě poziční jednotky. ...
    • Příčný přejezd pro transportní systém paletových dopravníků 

      Autor: Ondřej Svoboda; Vedoucí práce: Cézová Eliška; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Diplomová práce se zabývá návrhem konstrukce zdvihací jednotky příčného přejezdu pásového dopravníku a problematikou, která je s tím spojena. Nejprve se věnuje rešerši dopravníků, poté konstrukčnímu návrhu a na závěr ...
    • Stabilizace dopravního pásu v příčném směru v reálných podmínkách provozu pásových dopravníků 

      Autor: Hýka Radek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      V této diplomové práci jsem se zabýval návrhem konstruce pro stabilizaci dopravníkového pásu. Dále pak úpravou měřícího stanoviště a samotným měřením provozních veličin konstrukce.
    • Systém řízení předpětí ve folii 

      Autor: Kult Ondřej; Vedoucí práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Testování kluzných ložisek. 

      Autor: Hrubý Jakub; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Bečka Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-27)
      Tato práce se zabývá návrhem zařízení pro testování dynamicky namáhaných, radiálních kluzných ložisek a experimentálním ověřením jejich základních provozních parametrů.
    • Testování lineárních pohonů, konstrukční návrh lineární osy 

      Autor: Klíma Vít; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-29)
      Cílem této diplomové práce byl návrh konkurenceschopného modulárního systému lineární osy s ozubeným řemenem. Bylo navrženo několik variant systému pro různé výkony. Byla realizována výroba prototypu a ten byl následně ...
    • Testování provozních parametrů pásových dopravníků 

      Autor: Machala Ondřej; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dynybyl Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-20)
      Cílem diplomové práce je navrhnout a realizovat konstrukční zařízení pro testování provozních parametrů pásových dopravníků.
    • Testování tuhosti šroubových spojů stavebnicových hliníkových konstrukcí 

      Autor: Kubeček Ladislav; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Lopot František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Diplomová práce se zabývá návrhem testovacího zařízení pro testování tuhosti šroubových spojů stavebnicových hliníkových konstrukcí. Obsahuje dále teoretická východiska k tomu potřebná a výsledky zkušebního experimentálního ...
    • Vývoj stavebnicového testovacího zařízení pro modelové měření provozních vlastností tažených prvků 

      Autor: Chrobák Lukáš; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      Práce se zabývá konstrukčními návrhy dvou měřících zařízení. První zařízení slouží pro testování spojů obalové fólie. Na zařízení docházelo v průběhu měření k destrukci fólie za hranou brzděného válce a tím k znehodnocení ...
    • Zařízení pro podélnou manipulaci překládání kontejneru 

      Autor: Iška Marek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-23)
      Cílem této diplomové práce je provést návrh konceptu zařízení, které bude zařazeno do procesu překládání kontejnerů se směsným komunálním odpadem. V práci jsou představeny varianty konstrukčních uzlů a komponent manipulačních ...