• Analýza dříku náhrady kyčelního kloubu 

      Autor: Vodička Jan; Vedoucí práce: Tichý Petr; Oponent práce: Horný Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-17)
      Tato diplomová práce se zabývá napěťově deformační a únavovou analýzou krátkého dříku totální náhrady kyčelního kloubu. Cílem je zhodnotit chování implantátu v podmínkách normovaných i fyziologických. Práce je navíc v úvodu ...
    • Analýza fixace patní kosti 

      Autor: Bedřich Petr; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Tichý Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-15)
      Tato práce se zabývá zlomeninou patní kosti s fixací dlahou a šrouby. Byl vytvořen MKP model simulované zlomeniny patní kosti s následnou fixací. Okrajové podmínky byly stanoveny včetně zatížení. Bylo provedeno několik ...
    • Materiálový model náhrady kostní tkáně 

      Autor: Adam Lindner; Vedoucí práce: Tichý Petr; Oponent práce: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Práce se zabývá určením parametrů konstitutivního modelu Johnson-Cook, které byly následně použity při MKP simulaci. Simulace byly porovnány s reálným měřením.
    • Odlehčení střední části krátkého femurového dříku 

      Autor: Kryštof Podskalský; Vedoucí práce: Goldmann Tomáš; Oponent práce: Tichý Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Práce se zabývá odlehčením střední části krátkého femurového dříku. Střední část tohoto dříku je nahrazena trabekulární strukturou, jejíž mechanické vlastnosti, zejména tuhost a poréznost, se přibližují vlastnostem kostní ...
    • Studie distribuce teploty analyzátoru biologických vzorků 

      Autor: Vaclík David; Vedoucí práce: Tichý Petr; Oponent práce: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Tato diplomová práce se zabývá popisem a návrhem držáku biologických vzorků, kde cílem je popis distribuce teplot uvnitř regionu vzorku v závislosti na čase a zvoleném referenčním bodě pro umístění tepelného čidla. Samotné ...