• MKP simulace deformačního chování pěnových a voštinových jáder sendvičů 

      Autor: Fořt Jan; Vedoucí práce: Novotný Ctirad; Oponent práce: Kulíšek Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-29)
      Práce je zaměřena na problematiku tvorby numerických modelů jader sendvičů. Je popsána stavba sendvičových struktur, mechanické charakteristiky materiálů tvořících voštinová a pěnová jádra a jsou poskytnuty analytické ...
    • Návrh kompozitového diferenciálu 

      Autor: Vladislav Jiroud; Vedoucí práce: Novotný Ctirad; Oponent práce: Kulíšek Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-24)
      Diplomová práce se zabývá návrhem kompozitního diferenciálu. Hlavním účelem této práce je minimalizovat hmotnost při zachování tuhosti diferenciálu. Byly vytvořeny čtyři verze 3D modelu podle původní ocelovo-litinové verze ...
    • Posouzení výpočtových metod pro návrh kompozitních výrobních strojů 

      Autor: Heinl Tomáš; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Kulíšek Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-12-17)
      V práci se vyskytují základní výpočetní metody používané při návrhu kompozitních elementů výrobních strojů. Tyto metody jsou porovnány jak mezi sebou, tak i s experimentálními výsledy.
    • Výpočtové metody pro analýzu tenkostěnných i silnostěnných kompozitních nosníků 

      Autor: Malá Anna; Vedoucí práce: Kulíšek Viktor; Oponent práce: Poul Robin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Tato diplomová práce se zabývá výpočtovými metodami pro analýzu silnostěnných i tenkostěnných nosníků mezikruhových průřezů z kompozitních materiálů. Jsou popsány zkoumané metody pro analytické výpočty (Timošenko, ABD ...