• Návrh a identifikace zjednodušeného popisu silentbloku pro globální MKP modely 

      Autor: Mračko Michal; Vedoucí práce: Španiel Miroslav; Oponent práce: Jurenka Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Diplomová práce je zaměřena na popsání metody identifikace dynamických vlastností silentbloku pomocí experimentálně získaných dat, čehož se využije při tvorbě modelu založeném na soustředěných parametrech.
    • Predikce únavové životnosti nýtových spojů 

      Autor: Štěpán Pavel; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Cílem diplomové práce je nalezení metodiky výpočtu a hodnocení pevnosti a únavové životnosti nýtových spojů v oblasti kolejových vozidel pomocí zjednodušených MKP modelů nýtových spojů. Návrh metodiky je podpořen experimentálním ...
    • Predikce únavové životnosti rozsáhlých svařovaných konstrukcí 

      Autor: Vancl Daniel; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Papuga Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-12)
      Svary jsou hojně využívané konstrukční prvky. V cyklicky zatěžovaných konstrukcích dojde často k porušení v oblasti svaru. Cílem této práce je popsat výpočetní metody predikce životnosti svarových spojů, vybrat vhodnou ...
    • Predikce únavové životnosti svařovaných konstrukcí 

      Autor: Tomek Martin; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-12)
      Práce popisuje predikci únavové životnosti svarových spojů pomocí metody efektivního vrubového napětí. Nejdříve jsou popsány obecně používané metody pro predikci únavy ve svarových spojích s důrazem na popis methody ...
    • Predikce únavové životnosti tělesa brzdového posilovače 

      Autor: Šana Jan; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Nesládek Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-19)
      Tato práce se zaměřuje na brzdový podtlakový posilovač, ve kterém je pomocí vnějšího systému vytvořen podtlak, který následně v kombinaci s atmosférickým tlakem vytváří posilovací efekt. Díly posilovače jsou pak zatíženy ...