• Analýza stavu napjatosti a prokluzů násobně nalisovaného spoje při kombinovaném namáhání 

      Autor: Černý Jiří; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Horák Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-29)
      Práce se zabývá mechanickými vlastnostmi násobně nalisovaného spoje při kombinovaném namáhání. Je zde zkoumán vliv úpravy distanční vložky na průběhy napětí a průběhy prokluzů.
    • Analýza svalových sil žvýkacích svalů člověka 

      Autor: Tvrzická Kateřina; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Horák Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-29)
      Tato práce se zabývá analýzou svalových sil žvýkacích svalů člověka při žvýkání. Pro tento účel byly experimentálně změřeny vnější kousací síly a zaznamenána trajektorie pohybu dolní čelisti. Žvýkací aparát je popsán jako ...
    • Experimentální testy a MKP analýzy pevnosti fixace šroubu v kostní tkáni 

      Autor: Konečný Jakub; Vedoucí práce: Horák Zdeněk; Oponent práce: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-04)
      Tato diplomová práce se zabývá experimentálními testy a MKP analýzou pevnosti fixace šroubu v kostní tkáni. V úvodu je zpracována rešeršní studie týkající se odborných článků a ISO norem. Teoretická část poté detailně ...
    • Návrh způsobu zavedení zbytkového napětí do MKP modelu tepny 

      Autor: Beneš Václav; Vedoucí práce: Horný Lukáš; Oponent práce: Horák Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Práce se zabývá způsoby zavedení zbytkového napětí do MKP modelu tepny. A poté inflačně extenzním MKP modelem tepny s vnitřním předpětím. Jednotlivé výsledky MKP výpočtu jsou srovnány s analytickým modelem pro ověření ...
    • Simulace pádu těla jako podklad pro forenzní praxi 

      Autor: Julie Kochanová; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Horák Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-30)
      Za pomoci programovacího jazyka Python byl vytvořen zjednodušený 2D mechanický model lidského těla. Do tohoto modelu bylo působeno silou, která představovala sílu úderu. Byly pozorovány hodnoty parametrů při nárazu hlavy ...