• Analýza nalisovaného spoje konstruovaného s lisovací vložkou a jištěného perem 

      Autor: Dubiš Ján; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-15)
      Práca sa zaoberá analýzou namáhania násobne nalisovaného spoju pri prenose krútiaceho momentu.
    • Analýza ohybu kompozitních nosníků 

      Autor: Zavřelová Tereza; Vedoucí práce: Mareš Tomáš; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-09)
      Práce se zabývá porovnáním metod pro výpočet ohybu kompozitních nosníků. Srovnáváme výsledky výpočtů provedených pomocí Bernoulliho metody, metody výpočtu matice ABD a modelů MKP řešených pomocí klasické a objemové skořepiny ...
    • Experimentální a výpočetní charakteristika voštinových sendvičů s inserty 

      Autor: Beneš Jaroslav; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Cabrnoch Bohuslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-04)
      Práce se zabývá chováním voštinových sendvičů, jejichž konfigurace se často vyskytuje v interiérových aplikacích dopravních prostředků. Hlavním zaměřením je experimentální a numerické ověření ohybové tuhosti a tuhosti ...
    • Měření zbytkových napětí s využitím digitální korelace obrazu 

      Autor: Hájek Libor; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Kuželka Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-01)
      Diplomová práce se zabývá měřením zbytkových napětí s využitím odvrtávací metody a digitální korelace obrazu. Je sepsána rešerše postup dle normy, aplikovány v praxi na provedení experimentu a jeho následném vyhodnoceny.
    • Návrh hlavové opěry pro boční saňové zkoušky 

      Autor: Veronika Tomková; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Jelínek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato diplomová práce se zabývá hledáním parametrů materiálového modelu pěnového materiálu. Parametry jsou hledány na základě shody se zadaným průběhem zrychlení při dopadu tělesa do pěny. V práci je provedena optimalizace ...
    • Predikce únavové životnosti nýtových spojů 

      Autor: Štěpán Pavel; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Cílem diplomové práce je nalezení metodiky výpočtu a hodnocení pevnosti a únavové životnosti nýtových spojů v oblasti kolejových vozidel pomocí zjednodušených MKP modelů nýtových spojů. Návrh metodiky je podpořen experimentálním ...
    • Predikce únavové životnosti svařovaných konstrukcí 

      Autor: Tomek Martin; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-12)
      Práce popisuje predikci únavové životnosti svarových spojů pomocí metody efektivního vrubového napětí. Nejdříve jsou popsány obecně používané metody pro predikci únavy ve svarových spojích s důrazem na popis methody ...
    • Snímač rozdílového kroutícího momentu pokusné turbíny 

      Autor: Hana Weineltová; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Němec Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-27)
      Diplomová práce se věnuje metodám snímání krouticího momentu. Jsou probrány nejběžnější metody měření a větší pozornost je věnována měření s použitím odporových tenzometrů. V praktické části je popsán postup návrhu měřicího ...