• Automatizace kontroly kvality zděné konstrukce za použití robotického systému 

      Autor: Kristýna Hytychová; Vedoucí práce: Usmanov Vjačeslav; Oponent práce: Šafrata Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-09)
      Hlavním cílem této diplomové práce je nalezení způsobu automatizace kontroly kvality zděné konstrukce, jež bude vyhotovena autonomním zdícím systémem. Dalším cílem je shrnutí aktuálních legislativních požadavků na svislé ...
    • Komplexní analýza zavedení robotických technologií do stavebnictví 

      Autor: Dominik Kynzl; Vedoucí práce: Usmanov Vjačeslav; Oponent práce: Žák Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-15)
      Diplomová práce se zabývá problematikou automatizace a robotizace ve stavebnictví. Zaměřuje se na důvody, které brzdí stavební průmysl na cestě k většímu využití autonomních robotů a vyšší digitalizaci stavebního procesu. ...
    • Modelování technologických procesů za účelem robotického zdění 

      Autor: Jan Illetško; Vedoucí práce: Usmanov Vjačeslav; Oponent práce: Matička Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-02-12)
      Diplomová práce se zabývá modelováním a technologií robotického zdění, jejím účelem je navrhnutí technologického postupu robotického zdění a následné provedení praktické ukázky řezání cihel nebo tvárnic pomocí robota a ...
    • Posouzení demoliční fáze projektu ČZU FTZ 

      Autor: Štěpán Kandl; Vedoucí práce: Procházka Michal; Oponent práce: Růžička Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-10)
      Diplomová práce je zaměřena na návrh a posouzení tří variant demoliční fáze projektu ČZU FTZ z pohledu technologického, ekonomického a ekologického. Výsledkem práce je zhodnocení nejvhodnější varianty z výše zmíněných.