• Analýza únosnosti ACB vozovek s využitím syntetických vláknitých výztuží 

      Autor: Martin Krůta; Vedoucí práce: Konvalinka Adam; Oponent práce: Melichar Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-02-13)
      Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti asfaltocementového kompozitu (ACB) s rozdílnými typy syntetických výztuží. Předmětem řešení teoretické části je představení jednotlivých typů syntetických vláknitých výztuží a ...
    • Posouzení demoliční fáze projektu ČZU FTZ 

      Autor: Štěpán Kandl; Vedoucí práce: Procházka Michal; Oponent práce: Růžička Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-10)
      Diplomová práce je zaměřena na návrh a posouzení tří variant demoliční fáze projektu ČZU FTZ z pohledu technologického, ekonomického a ekologického. Výsledkem práce je zhodnocení nejvhodnější varianty z výše zmíněných.
    • Testování malty pro 3D tisk 

      Autor: Martin Hunčík; Vedoucí práce: Kovářík Michal; Oponent práce: Šídlová Martina
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-13)
      Práce navazuje na vývoj malt pro 3D tisk na bázi bezcementového pojiva, provedený v bakalářské práci. Malty které v ní dosahovali nejlepší vlastnosti jsou v diplomové práci porovnány s materiály pro 3D tisk využívanými v ...
    • Vliv termoplastů na pevnost betonu 

      Autor: Jana Havlíková; Vedoucí práce: Popenková Miloslava; Oponent práce: Vorel Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-02-12)
      Tato diplomová práce se zabývá možností využití drti z odpadních termoplastů jejím přídavkem do cementového kompozitu. Analyzovány byly dva druhy odpadních plastů, polyethylentereftalát a polyethylen. Tyto drti se přidávaly ...