Čištění a sanitace procesních aparátů v potravinářském průmyslu
Cleaning and sanitation of process equipment in food industry
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Jáchym Bosman
Supervisor
Štancl Jaromír
Opponent
Skočilas Jan
Field of study
Bez specializaceStudy program
Strojní inženýrstvíInstitutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské technikyRights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalářská práce se zabývá čištěním a sanitací procesních aparátů v potravinářském průmyslu. Práce obsahuje rešeršní část, která se zaměřuje na základní postupy čištění a následně pojednává o čisticích hlavicích. Rozebírá jaké základní typy procesů jak chemických, tak fyzikálních ovlivňují proces čištění a sanitace. V experimentální části bylo provedeno testování dvou hlavic - statické a rotační hlavice a následně vyhodnocuje jejich vhodnost a použitelnost pro dané užití pro čištění sušárny. Zabývá se především tím, jaký vliv na kvalitu čištění má tlak, průtok a typ hlavice. The bachelor thesis focuses on cleaning and sanitation of process apparatus in the food industry. The thesis contains a literature research part which focuses on the basic cleaning procedures and then discusses different types of cleaning jets. It discusses what basic types of processes, both chemical and physical, affect the cleaning and sanitation process. In the experimental part, two cleaning jets - static and rotary - were tested and then their suitability and applicability for cleaning the given dryer application was analysed. In particular, it looks at how pressure, flow rate and type of head affect the quality of cleaning.
Collections
- Bakalářské práce - 12118 [138]