ČVUT DSpace
  • Prohledat DSpace
  • English
  • Přihlásit se
  • English
  • English
Zobrazit záznam 
  •   ČVUT DSpace
  • České vysoké učení technické v Praze
  • Fakulta strojní
  • ústav procesní a zpracovatelské techniky
  • Bakalářské práce - 12118
  • Zobrazit záznam
  • České vysoké učení technické v Praze
  • Fakulta strojní
  • ústav procesní a zpracovatelské techniky
  • Bakalářské práce - 12118
  • Zobrazit záznam
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Čištění a sanitace procesních aparátů v potravinářském průmyslu

Cleaning and sanitation of process equipment in food industry

Typ dokumentu
bakalářská práce
bachelor thesis
Autor
Jáchym Bosman
Vedoucí práce
Štancl Jaromír
Oponent práce
Skočilas Jan
Studijní obor
Bez specializace
Studijní program
Strojní inženýrství
Instituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské techniky



Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznam
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá čištěním a sanitací procesních aparátů v potravinářském průmyslu. Práce obsahuje rešeršní část, která se zaměřuje na základní postupy čištění a následně pojednává o čisticích hlavicích. Rozebírá jaké základní typy procesů jak chemických, tak fyzikálních ovlivňují proces čištění a sanitace. V experimentální části bylo provedeno testování dvou hlavic - statické a rotační hlavice a následně vyhodnocuje jejich vhodnost a použitelnost pro dané užití pro čištění sušárny. Zabývá se především tím, jaký vliv na kvalitu čištění má tlak, průtok a typ hlavice.
 
The bachelor thesis focuses on cleaning and sanitation of process apparatus in the food industry. The thesis contains a literature research part which focuses on the basic cleaning procedures and then discusses different types of cleaning jets. It discusses what basic types of processes, both chemical and physical, affect the cleaning and sanitation process. In the experimental part, two cleaning jets - static and rotary - were tested and then their suitability and applicability for cleaning the given dryer application was analysed. In particular, it looks at how pressure, flow rate and type of head affect the quality of cleaning.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/116888
Zobrazit/otevřít
PLNY_TEXT (3.040Mb)
POSUDEK (223.4Kb)
POSUDEK (217.3Kb)
Kolekce
  • Bakalářské práce - 12118 [139]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
@mire NV
 

 

Užitečné odkazy

ČVUT v PrazeÚstřední knihovna ČVUTO digitální knihovně ČVUTInformační zdrojePodpora studiaPodpora publikování

Procházet

Vše v DSpaceKomunity a kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

Můj účet

Přihlásit se

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
@mire NV