Návrh zlepšení procesů štíhlé výroby s využitím trendů Industry 4.0/5.0 ve vybraném podniku
Proposal to Improve Lean Production Processes Using Industry 4.0/5.0 Trends in Selected Company
Typ dokumentu
diplomová prácemaster thesis
Autor
David Homoláč
Vedoucí práce
Jemala Marek
Oponent práce
Mládek Jan
Studijní program
Projektové řízení inovacíInstituce přidělující hodnost
institut ekonomických studiíPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Hlavním cílem diplomové práce je představit koncept štíhlé výroby metodiky, nástroje a filozofie současných trendů. Dále, pak technologické inovace Průmyslu 4.0 a 5.0 a možné praktické využití spojením se štíhlou výrobou v praxi. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole definuji základní pojmy konceptu štíhlé výroby. Ve druhé a třetí části představuji vybrané inovace průmyslu 4.0 a 5.0, které si myslím, že by bylo možné prakticky využít ve výrobních podnicích. V závěrečné čtvrté kapitole provádím analýzu výrobních činností sledovaného výrobního podniku masné výroby a na základě identifikovaných problémů se snažím přijít na řešení implementací některých z popsaných technologických inovací, které i vzájemně porovnávám z pohledu užitečnosti a výkonnostního přínosu. The main objective of the thesis is to introduce the concept of lean manufacturing methodologies, tools and philosophies of current trends. Furthermore, the technological innovations of Industry 4.0 and 5.0 and the possible practical application of lean manufacturing in practice. The thesis is divided into four chapters. In the first chapter I define the basic concepts of lean manufacturing. In the second and third sections I pre-present selected innovations of Industry 4.0 and 5.0 that I think could be practically used in manufacturing companies. In the final fourth chapter, I analyse the production activities of the meat production enterprise under study and, based on the identified pro-problems, I try to come up with solutions by implementing some of the described technological innovations, which I also compare with each other in terms of usefulness and performance benefits.
Kolekce
- Diplomové práce - 32163 [284]