• HUMPOLEC - ROZHRANÍ 

      Autor: Anna Křížová; Vedoucí práce: Novotný Tomáš; Oponent práce: Havlas Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-10)
      Práce se zabývá urbánní kompozicí města Humpolec v návaznosti na přilehlé okolí. Hledá linii intravilánu města, který je co nejvíce založen na stávající podobě. Cílem je co nejméně zvětšovat stávající plochu města a věnovat ...
    • MĚSTSKÝ BLOK V KLADNĚ 

      Autor: Jan Miňovský; Vedoucí práce: Stempel Ján; Oponent práce: Müller František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Předmětem diplomové práce je návrh doplnění městské struktury v centru města Kladna. Projekt nabízí řešení v urbanistickém měřítku i podrobnější studii vybraných bytových domů.
    • TŘINEC 

      Autor: Petra Ciencialová; Vedoucí práce: Novotný Tomáš; Oponent práce: Wlazel Adam
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-07)
      Urbanistická vize pro město minulosti. Návrh nového charakteru po uzavření hutnických závodů. Konverze industriálního areálu jako nové městské čtvrti. Posílení regionálního rázu a vyzdvihnutí specifického umístění v pohraničí, ...
    • VLAK VE MĚSTĚ 

      Autor: Sylvie Křenková; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Frejlachová Kateřina
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Diplomová práce ověřuje možnosti revitalizace železničních brownfieldů skrze přeměnu železniční dráhy z bariéry na šev, který území sceluje. Vychází ze širších úvah na téma vlak a město a z úvah o jejich vzájemném vztahu ...