• BRNO - MĚSTSKÝ BLOK 

      Autor: Maxová Pavla; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-07)
      Předmětem diplomové práce je řešení polyfunkčních objektů s převahou startovního a studentského bydlení v Brně - Komárově. Návrh dále řeší veřejné prostory v rámci bloku a okolo něj.
    • BRNO - MĚSTSKÝ BLOK 

      Autor: Novotný Jan; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-07)
      Těžištěm návrhu jsou městské nájemní domy, které navazují na stávající zástavbu a doplňují blok. Součástí řešení je návrh vnitrobloku a okolních veřejných prostorů.
    • DOSTUPNÉ A SPOLKOVÉ BYDLENÍ 

      Autor: Michaela Černá; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Diplomová práce se zabývá problematikou dostupnosti bydlení. Analyzuje situaci ve Vídni, dále zkou-má dostupnost bydlení v kontextu Prahy. Hledá vhodná řešení s ohledem na udržitelnost města a společnosti, řešení zahrnující ...
    • FINANČNĚ DOSTUPNÉ BYDLENÍ 

      Autor: Červená Lucie; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-08)
      Práce se zabývá definováním a následnou transformací rezerv Dolních Vršovic. Cílem návrhu je nalezení cesty ke stabilizaci lokality pomocí vhodné prostorové i hmotové struktury za využití jedinečných různorodých potenciálů ...
    • JIČÍN - Z CENTRA DO KRAJINY 

      Autor: Kateřina Klacková; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-01)
      Tématem diplomové práce je definice a rehabilitace lokality navazující na západní okraj centra města Jičína. Je snaha vytvořit obytnou stabilizovanou lokalitu, která využívá potenciálu řeky Cidliny a silných vazeb na ...
    • KLATOVY 

      Autor: Anna Pflugová; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Diplomová práce se věnuje rehabilitaci města Klatovy hledáním ideálního strategického plánu pro jeho největší transformační území nacházející se mezi železniční tratí a korytem Drnového potoka, které je v současnosti ...
    • MARTIN - SEVER (SK) NÁVRH INICIAČNÍCH URBAN. JADER MODERNISTICKÉHO MĚSTA 

      Autor: Zuzana Krištofíková; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Témou diplomovej práce je sídlisko Sever v Martine. Práca predkladá sériu urbanistických zásahov v témach: I. verejný priestor, doprava a vnútorná štruktúra, II. zapojenie kasární a III. dostavby okraju. Cieľom je dopovedať ...
    • POLYFUNKČNÍ STRUKTURA V HRADCI KRÁLOVÉ 

      Autor: Laura Molínová; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-01-28)
      Diplomová práce se zabývá doplněním zástavby oblasti jižního úseku královéhradeckého městského okruhu. Věnuje se revitalizaci okruhu a přítomných radiál, detailněji řeší území okolo Pivovarské flošny a Koupaliště Flošna. ...
    • SATALICE - DOTVÁŘENÍ SUBURBIE 

      Autor: Barbora Klapalová; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-07)
      Diplomová práce se zabývá určením nevyužitých ploch v městské části Praha 14 Satalice a návrhem nových urbanistických struktur na tomto území. Obsahem práce je urbanistická koncepce konkrétních částí území, která nejprve ...
    • TRANSFORMACE VNITŘNÍCH REZERV MĚSTA PRACHATICE 

      Autor: Nepustil Matěj; Vedoucí práce: Cikán Miroslav; Oponent práce: Fialka Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-22)
      Práce se věnuje transformaci Dolního předměstí, které autor považuje za pro rozvoj Prachatic nejdůležitější část města. V území, které bylo v druhé polovině 20. století výrazně asanováno a přestavěno návrh doplňuje nové ...