• NOVÉ CENTRÁLNÍ NÁDRAŽÍ PRAHA - OPERA 

      Autor: Zdeněk Völfl; Vedoucí práce: Koucký Roman; Oponent práce: Tittl Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Diplomová práce se zabývá podzemní stanicí Praha-Opera v rámci zamýšleného komplexu železničních tunelů pod centrem Prahy. Práce rozpracovává zamýšlenou koncepci z hlediska zapojení tohoto rozsáhlého infrastrukturálního ...
    • OBNOVA SÍDEL ŠLUKNOVSKÉHO VÝBĚŽKU 

      Autor: Sára Roeselová; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Čunát Matěj
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Diplomová práce navazuje na analýzu deseti obcí Šluknovského výběžku, z nich tři vybírá a rozpracovává formou revizí územních plánů, krajinných zásahů, urbanistických studií a prací s jednotlivými budovami a detailem ...
    • PETŘINY 

      Autor: Sonja Lukešová; Vedoucí práce: Koucký Roman; Oponent práce: Hůrka Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-01)
      Práce se zaměřuje na pražskou čtvrť Petřiny s důrazem na pozdější zásahy do její celkové kompozice, která je tvořená převážně panelovým sídlištěm, a jejich dopady na celkovou integritu území. Zvláštní pozornost je věnována ...
    • PLZEŇ - VZTAH CENTRA MĚSTA A NÁDRAŽÍ 

      Autor: Kateřina Špilarová; Vedoucí práce: Koucký Roman; Oponent práce: Král Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-25)
      Tato práce řeší urbanistický vztah mezi středem města a hlavním nádražím v Plzni. Na pravém břehu řeky Radbuzy se nachází nezastavěné území, které v tímto návrhem získává nový charakter. Do středu území je navržen multifunkční ...
    • TRŽNICE 

      Autor: Daria Kulachek; Vedoucí práce: Císler Ondřej; Oponent práce: Petřík Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-10)
      Tématem diplomové práce je vytvořeni nové tržnice pro hlavní město Prahu. Nedílnou součásti práce je zkoumaní a stanoveni vhodné lokality.
    • V KŘÍŽI DOBŘICHOVIC 

      Autor: Michaela Křižáková; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Burian Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Předmětem této práce je ucelení a posílení centra města Dobřichovice. Vytvoření hlavního náměstí s novou radnicí a jeho propojení s městskou rezervou- parcelou na níž vytvářím budovu multifunkčního sálu.
    • VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ MĚSTA CHOCNĚ 

      Autor: Boris Lubochkin; Vedoucí práce: Kohout Michal; Oponent práce: Schwarz Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Choceň je město, ve kterém lidé vždycky rádi trávili čas a setkávali se mezi sebou. Město má velký podíl zeleně jak v intravilánu a extravilánu a nabízí dostatek lokalit pro rekreaci. Tématem práce je revitalizace veřejných ...