• Metody pro stanovení výrobní přesnosti CNC frézky a aplikace vybrané metody 

      Autor: Jana Kulichová; Vedoucí práce: Beránek Libor; Oponent práce: Zeman Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-03)
      Bakalářská práce se zaměřuje na měření přesnosti CNC frézky. V první části se zaměřuje na teorii zkoušek dle normy ISO 230 a na zkušební artefakty, které slouží též k měření přesnosti obráběcích strojů. V druhé části práce ...
    • Návrh a výroba upínacích přípravků 

      Autor: Šimon Petrášek; Vedoucí práce: Pitrmuc Zdeněk; Oponent práce: Slaný Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-25)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a výrobou upínacích přípravků pro měření zbytkových napětí. Práce dále obsahuje rešerši technologie frézování použité při výrobě.
    • Návrh a výroba vrtacího přípravku 

      Autor: Jonáš Budín; Vedoucí práce: Pitrmuc Zdeněk; Oponent práce: Sommer Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-25)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a výrobou vrtacího přípravku pro tvorbu spojů součástí z dřevěných materiálů. Práce dále obsahuje rešerši strojírenských technologií použitých k výrobě přípravku.
    • Návrh technologického postupu pro obrábění pro vybranou součást 

      Autor: Jan Janda; Vedoucí práce: Mádl Jan; Oponent práce: Ulrych Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-24)
      Bakalářská práce se zabývá sestavením technologického postupu a vygenerováním NC kódu pro výrobu základního tvaru nosiče nástrojů. Technologický postup je sestaven podle výkresové dokumentace dodané firmou Mubea spol. ...
    • Optimalizace obráběcích operací prostřednictvím parametrů M-funkcí 

      Autor: Jiří Bartók; Vedoucí práce: Pitrmuc Zdeněk; Oponent práce: Kolář Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-14)
      Bakalářská práce se zaměřuje na režimy dráhového řízení na stroji Brother Speedio R450Xd1 a jejich využití. V první části se zaměřuje na teorii a popis jednotlivých frézovacích strojů, operací a materiálů nástrojů a ...
    • Optimalizace postupu hrubování při frézování tělesa převodovky 

      Autor: Ondřej Hornych; Vedoucí práce: Tomíček Jan; Oponent práce: Zelenka Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-25)
      Předmětem této bakalářské práce je návrh nové metody hrubování vývrtů tělesa převodovky vedoucí ke snížení nákladů na výrobu. V práci je popsána podstata hrubování a jeho metody, samotný prvek vývrtu, popis stroje a nástrojů, ...
    • Technologičnost konstrukce pro díly obráběné frézováním na CNC strojích 

      Autor: Stanislav Šťovíček; Vedoucí práce: Tomíček Jan; Oponent práce: Náprstková Nataša
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-03)
      Tato práce se zabývá zásadami technologičnosti konstrukce při obrábění se zaměřením na frézování na CNC frézkách. Tyto zásady dále rozšiřuji na tvorbu NC kódu v CAD/CAM softwarech. V praktické části se věnuji aplikaci ...
    • Vysoce přesné frézování zrcadlových povrchů 

      Autor: Jindřich Kristen; Vedoucí práce: Pitrmuc Zdeněk; Oponent práce: Rázek Vítězslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-28)
      Tato bakalářská práce se zabývá frézováním zrcadlových povrchů. Jak dosáhnout takových povrchů, návrhem optimálních řezných podmínek a technologického postupu pro dosažení zrcadlového povrchu
    • Využití aditivní výroby pro upínání obrobku 

      Autor: Ondřej Pešula; Vedoucí práce: Sommer Jiří; Oponent práce: Rázek Vítězslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-09-02)
      Tato bakalářská práce se zabývá tématikou využívání 3D tištěných přípravků sloužících k upínání tvarově složitých dílů v procesu frézování. V části první se práce věnuje zmapování možností upínání součástí s tvarově složitými ...
    • Vývoj a výroba systému vakuového upínání 

      Autor: Vít Kumprecht; Vedoucí práce: Beránek Libor; Oponent práce: Svoboda Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-26)
      Tato bakalářská práce se zabývá vývojem a výrobou vakuové upínací desky. V první části se práce věnuje zmapování různých možností upínání pro technologii frézování, a to jak upínání obrobků rotačních, nerotačních, magnetických ...