Now showing items 1-10 of 10

    • Analýza defektů odlitků z LKG 

      Author: Beneš Vojtěch; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-01-05)
      Bakalářská práce je zaměřena na analýzu vad u tří typových odlitků dodaných od firmy Seco Group a.s. Úvodem se práce zabývá litinami, jejich rozdělením, obecným popisem a strukturou. Dále se práce detailněji věnuje litině ...
    • Opravy odlitků pro letecký průmysl 

      Author: Dennis Zděnek Strnad; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-03)
      Cílem této bakalářské práce je provést nestandardní opravu prasklin odlitků klikových skříní leteckých motorů metodami prováděnými za studena. Následně tuto metodu ověřit v praxi.
    • Prezentace vad odlitků k podpoře výuky 

      Author: Komárek Michal; Supervisor: Zikmund Petr; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-30)
      Celá bakalářská práce je koncipována do 2 částí - teoretická a praktická - odráží v sobě problematiku zefektivnění výuky pomocí prezentace vad odlitků. Teoretická část se zabývá obecně vadami odlitku, jejich rozdělením a ...
    • Problematika uměleckých odlitků plastik, včetně řešení životnosti s ohledem na okolní prostředí 

      Author: Richard Klika; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-07)
      Tato bakalářská práce se věnuje problematice uměleckých odlitků. Hlavní část práce se zaměřuje technologické postupy a jejich navržení, včetně jejich materiálových možností. V experimentální části se věnuje samotnému ...
    • Racionalizace odlitku lože obráběcího stroje z LLG 

      Author: Jirutka Jaroslav; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-20)
      Tato diplomová práce se zabývá v úvodní části nejčastějšími vadami v litině s lupínkovým grafitem. V další kapitole se věnuje rozdělení litin s lupínkovým grafitem, vliv prvků na slitinu a její mechanické vlastnosti. Dále ...
    • Racionalizace technologie výroby odlitku Tabouret pomocí simulace 

      Author: Simandl Ondřej; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-07)
      Diplomová práce ,, Racionalizace technologie výroby odlitku Tabouret pomocí simulace " je zaměřena na racionalizaci výroby odlitku Tabouret pomocí simulace pro firmu Saint Gobain v Královém Dvoře. V teoretické části je ...
    • Slévárenské pěny 

      Author: Jan Voneš; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-21)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou slévárenských pěn. Rešeršní část se zaměřuje na popis vlastností kovových pěnových materiálů, popis výroby tohoto materiálu a možnosti jeho využití. V praktické části je provedeno ...
    • Využití odlitků v biomedicínském inženýrství 

      Author: Vostatek Jakub; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-19)
      V rámci této bakalářské práce byla formou literární rešerše zpracována problematika využití odlitků v biomedicínském inženýrství. V úvodu práce je velmi stručně popsáno lidské tělo a technologie odlévání v obecném podání. ...
    • Vývoj technologie odlitku chladiče 

      Author: Gabriel Fedor; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-09)
      Táto bakalárska práca sa zaoberá témou vývoja technológie a návrhu výroby odliatku chladiča. Práca sa skladá z dvoch častí, teoretickej a praktickej. Teoretická časť je zameraná na všeobecné poukázanie princípu a rozdelenia ...
    • Výzkum vazby mezi hliníkovou matricí a výztuží (GF a CF) pro kovové kompozity 

      Author: Zdeněk Kopanica; Supervisor: Herman Aleš; Opponent: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-09-01)
      Tato diplomová práce se zabývá popisem kovových kompozitů (MMC) a navržením technologických podmínek pro zlepšení adheze výztuže a hliníkové matrice v kompozitu zpracovaného technologií gravitačního lití.