• Heterogenní svary NiTi a austenitické oceli a jejich zpracování 

      Autor: Jan Tauer; Vedoucí práce: Vondrouš Petr; Oponent práce: Mackerle Patrik
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce se zabývá experimentálním spojením nitinolu s korozivzdornou ocelí vybranými technologiemi. Literární rešerše popisuje technologii laserového svařování a obsahuje přehled o korozivzdorných ocelích a nitinolu. ...
    • Návrh experimentálního zařízení pro bezkontaktní detekci kontaminantů pomocí UV-VIS spektroskopie 

      Autor: Mackerle Patrik; Vedoucí práce: Drašnar Petr; Oponent práce: Chábera Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-07)
      Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem zařízení na detekci povrchového znečištění pomoci UV-VIS spektroskopie. V teoretické části práce je podrobněji rozebrána problematika povrchového znečištění a možnosti její ...
    • Vliv technologie vlečného omílání na kvalitu lisovacího nástroje 

      Autor: Mackerle Patrik; Vedoucí práce: Kudláček Jan; Oponent práce: Žáček Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-16)
      Tato bakalářská práce se zabývá postupovým lisováním, měřením mikrogeometrie, možnostmi technologie vlečného omílání, a využitím této technologie pro úpravu lisovacích nástrojů.