• Kvalita povrchu 3D tištěného výrobku 

      Autor: Šrámek Jan; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Drašnar Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-08)
      Tato bakalářská práce se zabývá dokončovacími procesy 3D tisku, které byly vytvořeny z materiálu ASA. Součásti byly vytvořeny technologií FDM a udávají ucelený přehled o výsledném profilu součásti, jeho drsnosti a možnosti tisku.
    • Mechanické vlastnosti 3D tištěných vzorků z oceli 316L 

      Autor: Drašnar Martin; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Zikmund Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-17)
      Tato diplomová práce řeší problematiku výroby a následného zkoušení vzorků z korozivzdorné oceli 316L, zhotovených aditivní technologií laserového spékání kovového prášku DMLS. Vzorky mají tvar zkušebních těles dle příslušných ...
    • Optimalizace modelu pro technologii 3D tisku 

      Autor: Drašnar Martin; Vedoucí práce: Zikmund Petr; Oponent práce: Pitrmuc Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Tato práce se zabývá možnostmi efektivního převodu trojrozměrného počítačového modelu do hmotné podoby s využitím technologie 3D tisku. Cílem je dosáhnout úspory materiálu a omezit chyby během celého procesu. V řešení byla ...
    • Problematika 3D tisku tenkostěnných konstrukcí FDM technologií 

      Autor: Jan Janů; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Drašnar Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tato bakalářská práce se zabývá tahovými vlastnostmi plastových dílů vyrobených aditivní technologií Fused Deposition Modeling. Díly byly vyrobeny z kompozitního materiálu PC-ABS. Práce porovnává různé nastavení orientace ...