• Algoritmus řízení hybridního pohonu 

      Autor: Rahul Jaiswal; Vedoucí práce: Mindl Pavel; Oponent práce: Skarolek Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-08)
      Práce se zabývá návrhem algoritmu řízení pohonu pro hybridní systémy pohonu vozidel. Založeno na řídicím systému SCADA (Supervisory control and data processing) elektromechanické jednotky rozdělovače výkonu, která řídí ...
    • Optimalizace aerodynamických prvků vozu Formula Student s využitím nástroje Adjoint solver 

      Autor: Otakar Volek; Vedoucí práce: Hatschbach Petr; Oponent práce: Hyhlík Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-02-05)
      Tato práce pojednává o možnostech využití adjoint solveru pro vývoj vozu Formula Student. V úvodu jsou uvedeny základní rovnice pro CFD modelování a následně je vysvětlen princip adjoint solveru. Dále se práce věnuje ...
    • Optimalizace birotačního spalovacího motoru pomocí simulačního modelu 

      Autor: Daniel Piskač; Vedoucí práce: Bolehovský Ondřej; Oponent práce: Rychtář Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-04)
      Tato práce se skládá z přehledu rotačních a birotačních motorů, aktualizace a kalibrace poskytnutého GT-Power modelu. Zahrnuje také návrh a vytvoření dílčího modelu vůlí a optimalizace modelu.