Now showing items 1-6 of 6

    • Čtyřnápravový elektrický trakční vůz pro regionální dopravu 

      Author: Hryz Petr; Supervisor: Kalivoda Jan; Opponent: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-01)
      Diplomová práce se zabývá legislativními možnostmi provozování neinteroperabilních železničních vozidel v českém železničním systému. Porovnává jednotlivé kategorie drah a vyhodnocuje jejich vliv na konstrukci vozidla pro ...
    • Konstrukční návrh otočných sedadel pro interiér elektrické regionální jednotky 

      Author: David Eliáš; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-09-03)
      Cílem této diplomové práce je navrhnout interiér třídílné elektrické regionální jednotky pro spěšné vlaky a konstrukčně navrhnout mechanismus otáčení sedadel.
    • Konzola trojsedáku příměstské elektrické jednotky 

      Author: Thuma Miroslav; Supervisor: Kalivoda Jan; Opponent: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-12)
      Cílem této diplomové práce je vytvoření koncepčního návrhu příměstské elektrické jednotky pro provoz ve Velké Británii s uspořádáním interiéru 3+2 dle příslušných norem. Dále pak konstrukčního návrhu konzoly trojsedáku s ...
    • Návrh čelního nouzového výstupu příměstské jednotky 

      Author: Andrýs Pavel; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-05)
      Tato diplomová práce se zabývá legislativními požadavky pro návrh nouzového čelního výstupu a rešerší současných řešení. Dále je provedena analýza čelních výhledových poměrů a řešení řídícího pultu strojvedoucího při ...
    • Optimalizace rozmístění a upevnění komponent výzbroje elektrické jednotky 

      Author: Tomáš Podzimek; Supervisor: Kalivoda Jan; Opponent: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Předmětem diplomové práce Optimalizace rozmístění a upevnění komponent výzbroje elektrické jednotky je navrhnout moderní elektrickou nízkopodlažní jednotku pro regionální dopravu. Navržené vozidlo bude mít hrubou stavbu z ...
    • Upevnění sedadel v elektrických trakčních jednotkách 

      Author: David Eliáš; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-26)
      Cílem této bakalářské práce je navrhnout konzolu pro upevnění sedadel do moderních elektrických trakčních jednotek.