• Analýza tepelně izolačních vlastností karoserie elektromobilu 

      Autor: Langmajer Vojtěch; Vedoucí práce: Barták Martin; Oponent práce: Zavřel Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Práce se zabývá tepelnými vlastnostmi kabiny osobního automobilu se zaměřením na elektromobily, u kterých může energie potřebná na vytápění nebo chlazení kabiny výrazně omezit dojezd vozidla. V této souvislosti práce ...
    • Hluk generovaný při výtoku vzduchu z malých otvorů 

      Autor: Hassan Ahmed Zakaria Hassan Amin; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Zavřel Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      V této experimentální práci bylo provedeno měření a vyhodnocení rychlosti proudění vzduchu, statického tlakoměru a aerodynamického hluku generovaného netěsnostmi a prezentováno v grafické podobě.
    • Integrace obnovitelných zdrojů energie do tepelných sítí dálkového vytápění 

      Autor: Šárka Míchalová; Vedoucí práce: Boháč Jindřich; Oponent práce: Zavřel Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-25)
      Tato bakalářská práce se zabývá integrací obnovitelných zdrojů energie do tepelných sítí dálkového vytápění. Obsahuje popis centralizovaného zásobování teplem (výhody, nevýhody, využívaná zařízení a jednotlivé generace), ...
    • Možnosti využití BIM metod a nástrojů energetické simulace budov v projekční činnosti 

      Autor: Hynek Mečíř; Vedoucí práce: Zavřel Vojtěch; Oponent práce: Šimek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Tato bakalářská práce se zabývá možností importování BIM geometrie do nástroje pro energetickou simulaci budov a dále možnostmi využití výsledků simulace v procesu návrhu vzduchotechnického systému. Hlavním výstupem práce ...
    • Rešerše metod pro modelování a posouzení dálkového vytápění budov 

      Autor: Karim Khaled Abdelmaguid Mahmoud Taha; Vedoucí práce: Zavřel Vojtěch; Oponent práce: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-28)
      Účelem této práce je provést rešerži simulačních nástrojů, které mohou pomoci při revitalizaci současných sítí dálkového vytápění. Prezentovaná literární rešerže se zabývá možnými přístupy modelování a simulačními nástroji ...