• Návrh konstrukce otáčivého reklamního panelu 

      Autor: Václav Chvojka; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Štoček Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-03)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem uložení a pohonu otáčivého elementu reklamního panelu, který je uložený na pevné podstavě. Jedná se o trojboký reklamní panel o rozměrech jedné plochy 3,6 x 9,6 metru. Teoretická ...
    • Návrh lodního zdvihadla s protizávažím 

      Autor: Jiří Křesák; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Křička Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-18)
      Teoretická část shrnuje lodní dopravu, typy vodních cest, funkci a typy lodních zdvihadel a zdymadel. Praktická část se skládá z návrhu svislého lodního zdvihadla s protizávažím.
    • Návrh pohonu dveří sušící komory v práškové lakovně 

      Autor: Jindřich Dvořák; Vedoucí práce: Štádler Marek; Oponent práce: Štoček Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-19)
      Tato bakalářská práce obsahuje návrh pohonu dveří sušící komory v práškové lakovně. V teoretické části je pojednáno o principu nanášení práškových plastů, o elektrických motorech, pohybových spojení, podobných pohonech z ...
    • Návrh pohonu příjmové linky pilin 

      Autor: Milan Boštička; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Tato bakalářská práce obsahuje rešerši pohonů dopravníků, na základě rešerše je zvolena vhodná varianta pohonu. Praktická část obsahuje návrhové a kontrolní výpočty vybrané převodovky, řešení připojovacích uzlů této ...
    • Návrh sedmé osy pro průmyslového robota s menší nosností 

      Autor: Vojtěch Paťha; Vedoucí práce: Hoidekr Jan; Oponent práce: Rachač Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Cílem práce je navrhnout konstrukční řešení a vytvořit 3D model sedmé osy robota. V teoretické části práce je uveden přehled průmyslových robotů s jejich základními parametry vhodných pro implementaci na sedmou osu. Hlavní ...