• Návrh lanového vrátku pro posun kolejových vozidel 

      Autor: Petr Kolovrátník; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Skalický David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zařízení pro přesun kolejových vozidel pomocí lana. Cílem je navrhnout a provést kontrolu klíčových částí zařízení a navrhnout jejich uspořádání. Práce obsahuje představení existujících ...
    • Návrh lodního zdvihadla s protizávažím 

      Autor: Jiří Křesák; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Křička Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-18)
      Teoretická část shrnuje lodní dopravu, typy vodních cest, funkci a typy lodních zdvihadel a zdymadel. Praktická část se skládá z návrhu svislého lodního zdvihadla s protizávažím.
    • Návrh pohonu svislých vrat 

      Autor: Daniel Németh; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Rešeršní část práce shrnuje používané varianty vrat. Praktická část se zabývá návrhem převodovky, návrhem vrat a následným spojením převodovky s garážovými vraty.
    • Návrh polymerové převodovky pro dětský traktor vyrobené pomocí technologie FDM 

      Autor: Vít Gracík; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      V teoretické části jsou rozebrána komerční řešení pohonu dětských vozítek, základní typy stejnosměrných motorů a trakčních baterií. Dále jsou v rešerši představeny nejznámější metody 3D tisku a základní principy při návrhu ...
    • Návrh variátorové převodovky pro motorový skútr 

      Autor: Martin Dvořák; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Štoček Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Rešeršní část práce shrnuje používané typy převodovek. Praktická část se zabývá návrhem variátorové převodovky pro motorový skútr, zahrnující dimenzování a kontrolní výpočty.