• Analýza možnosti elektrifikace pohonů pro nakladač Bobcat SSL 

      Autor: Tomáš Šindel; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Slunečko Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Tato práce analyzuje možnosti elektrifikace kompaktního smykového nakladače Bobcat S100 SJC. Zabývá se studií její proveditelnosti z hlediska parametrů stávajícího stroje.
    • Aplikace rozměrových a geometrických tolerancí na převodovku 

      Autor: Peterka Vojtěch; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Uhlíř Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-03)
      Tato práce se zabývá aplikací geometrických tolerancí a rozměrových obvodů na převodovku zkonstruovanou v rámci předchozího studia. V sekci geometrických tolerancí i rozměrových obvodů budou nejprve vysvětleny teoretické ...
    • Konstrukční návrh kombinované lžíce 

      Autor: Koubek Matěj; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Slabý Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Obsahem této bakalářské práce je rešerše kombinovaných lžic a kolových nakladačů a využití získaných poznatků k návrhu kombinované lžíce. Zadavatelem práce je firma Doosan Bobcat EMEA s.r.o.
    • Konstrukční návrh ovládacího mechanismu skládacích vrat 

      Autor: Kříž Jan; Vedoucí práce: Křička Jaroslav; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-08)
      Tato práce obsahuje konstrukční návrh skládacích vrat a kontrolní výpočty pro zvolený pohon, rám a kolejnici vrat. Práce obsahuje výkresovou dokumentaci celkové sestavy.
    • Konstrukční úprava spouštěcího mechanismu airsoftové pušky 

      Autor: Kličman Jan; Vedoucí práce: Kanaval Jan; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-13)
      V bakalářské práci byl proveden návrh nového spouštěcího mechanismu pro stávající elektrické airsoftové zbraně tak, aby byl aplikován pouze pneumaticko-mechanický princip bez použití elektrických prvků. Byl vypracován 3D ...
    • Míchačka stavební směsi s přesným dávkováním 

      Autor: Radim Peška; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Obsahem práce je přiblížení čtenáři současný stav 3D tisku ve stavebnictví, uvedení základních principů tisku budov a vysvětlení základní terminologie aditivních počítačem podporovaných metod. Praktická část se zabývá ...
    • Možnosti aplikace tolerančních základen v automotive 

      Autor: Kamil Tureček; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Předmětem této bakalářské práce je analýza možností tolerování v automotive. Práce se zaměřuje na porovnání metod ustavení a tolerování dle norem ISO 5459:2011, respektive ISO 1101:2017 a systému RPS dle normy VW 01055:2017. ...
    • Nákladní výtah s protizávažím - návrh pohonu a výtahového stroje 

      Autor: Vancl Martin; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-16)
      Tato práce se zabývá navržením nákladního výtahu s protizávažím. Je v ní proveden výběr kotouče dle měrného tlaku a silových poměrů. Dále je proveden návrh a výběr ostatních komponent. V práci je zahrnuta základní konstrukce ...
    • Návrh pohonu bubnové třídičky zeminy 

      Autor: Urbánek Martin; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu pro bubnovou třídičku zeminy. Ze zadaných parametrů a výsledků rešerše je zvoleno řešení třídičky a zpracován trojrozměrný koncepční návrh. Pro tento koncepční návrh je řešena ...
    • Návrh pohonu plazmového řezacího stroje 

      Autor: Štětina Jakub; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Čejka Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-06)
      Teoretická část této práce se zabývá popisem jednotlivých druhů lineárního vedení a používaných lineárních pohonů. Praktická část se skládá z výběru vhodného druhu vedení a pohonu pro aplikaci na CNC plazmovém řezacím ...
    • Návrh pohonu průmyslové míchačky betonových směsí 

      Autor: Hanka Dalibor; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-06)
      Předmětem bakalářské práce je návrh pohonu průmyslové míchačky betonových směsí. Na základě provedené rešerše a zadaných parametrů je vytvořen koncepční návrh míchačky. Pro tuto koncepci je navržen pohon pomocí dvoustupňové ...
    • Návrh průmyslového stožárového výtahu 

      Autor: Šaburov Vladislav; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-28)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem průmyslového stožárového výtahu pro přepravu osob a nákladů s celkovou nosností 400 kg. Práce obsahuje řešení pohonu s ozubeným hřebenem, konstrukční návrhy klece, pojezdové části a stožáru ...
    • Návrh převodovky pro pásové dopravníky používané v těžkém průmyslu 

      Autor: Břešťan Jaroslav; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh univerzálního lanového navijáku 

      Autor: Pavelka Petr; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Klíma Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-21)
      Obsahem práce je návrh lanového navijáku pro univerzální použití. Požadavky na parametry mechanismu jsou maximální hmotnost na jeden průřez lana 500kg a výška zvedání 6/12m podle varianty použití. Dále je uveden výpočet ...
    • Návrh úpravy upínacího přípravku pro svařování trapézových plechů 

      Autor: Kožený Pavel; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-05)
      Práce se zabývá způsoby upínání v průmyslových výrobách, jejich druhy a způsoby použití. Dále navazuje na úpravu svařovacího přípravku za použití mechanických a pneumatických upínek.
    • Návrh zařízení pro stříhání vánočních stromků 

      Autor: Řípa Vít; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-27)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem střihacího zařízení na vánoční stromky. V úvodu je zpracován současný stav problematiky kácení vánočních stromků. Navazující oddíl odkrývá náležitosti materiálu dřeva. Dále se práce věnuje ...
    • Pohon mezioperačního dopravníku pro kartonové obaly 

      Autor: Radina Petr; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Berka Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)