• Koncepční návrh osy X velkoformátové 3D tiskárny 

      Autor: Zdeněk Kálal; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Štádler Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-18)
      Cílem této práce je navrhnout koncepční návrh osy X velkoformátové 3D tiskárny. Pohyb osy X má zajištovat lineární osa. Bylo navrženo několik variant, ze kterých se na základě výpočtu zvolila nejlepší varianta.
    • Koncepční návrh stavebnicové 3D tiskárny 

      Autor: Miroslav Kotrč; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Bakalářská práce se zabývá koncepčním návrhem stavebnicové 3D tiskárny s tiskovou plochou od 200 x 200 mm do 1000 x 1000 mm a výškou tiskového prostoru od 200 mm do 1000 mm. Součástí práce je také rešerše zabývající se 3D ...
    • Koncepční návrh stavebnicové 3D tiskárny 

      Autor: Jan Glogr; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-09-01)
      Koncepční návrh stavebnicové tiskárny. Modulární řešení konstrukce. Konfigurovatelné rozměry tiskového prostoru. Plně parametrický 3D model.
    • Konstrukční návrh adaptéru pohonu dopravníku BS2 

      Autor: Olga Gorinova; Vedoucí práce: Cézová Eliška; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-01)
      Cílem této práce je návrh adaptéru pro dopravník typu BS2 od firmy Bosch Rexroth, který umožní zapojení vlastního (neoriginálního) pohonu do zařízení. Tato bakalářská práce obsahuje rešerši problematiky hnacích prvků a ...
    • Návrh konstrukce kontejneru a jeho aretačních mechanismů 

      Autor: Gruber Jan; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce kontejneru a jeho aretací. Ten slouží k převozu odpadků na tramvaji T3. Konstrukce obsahuje podélné ližiny a závěs pro nákladní automobily. Kontejner je aretován na tramvaj ...
    • Návrh konstrukce manipulačního vozíku pro přesun kontejnerů 

      Autor: Buzek Adam; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dynybyl Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce manipulačního vozíku pro přesun kontejnerů. Tento vozík je součásti řešení projektu SKOTRANS.
    • Návrh konstrukce spojovacího mostu s kolejnicí vozíku pro přesun kontejnerů 

      Autor: Stěhule Jakub; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Tato bakalářská práce je zaměřena na vytvoření koncepčního řešení spojovacího mostu, který je součástí manipulačního vozíku pro přesun kontejneru. Součástí práce je koncepční řešení, základní návrhové výpočty a vytvoření ...
    • Návrh konstrukce zařízení pro odběr vzorků sypkých materiálů 

      Autor: Jan Dlabač; Vedoucí práce: Cézová Eliška; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      V bakalářské práci je uveden postup návrhu vzorkovače obilovin. Jsou uvedeny návrhové a kontrolní výpočty. Byl proveden MKP výpočet pro zjištění napětí v konstrukci a její deformace. Součástí práce je zpracovaný model ...
    • Návrh konstrukce zdvihacího zařízení vozíku pro přesun kontejnerů 

      Autor: Volf Vojtěch; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce zdvihacího zařízení. Zařízení je součástí vozíku pro přesun kontejnerů, který byl rozpracován skupinou K5 v rámci projektu SKOTRANS.
    • Návrh manipulační plošiny pro svislou dopravu dvoustopých vozidel a jiných břemen. 

      Autor: Daniel Rusz; Vedoucí práce: Havlíček Martin; Oponent práce: Mrázek Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Cílem této bakalářské práce je návrh zvedací plošiny pro přepravu dvoustopých vozidel a jiných břemen. V první části je uvedena rešerše zařízení, které jsou dostupné na trhu. Princip jejich funkce a konstrukce. Další část ...
    • Návrh multifunkčního grilu 

      Autor: Karkulín Adam; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Dub Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-09)
      V práci je proveden návrh multifunkčního grilu pro venkovní použití. Gril je navrhován pro kompatibilitu s jehlou, roštem a kamennou deskou, a s možností manipulace topeniště pro regulaci intenzity ohřívání.
    • Návrh pneumatického brzdného válce pro zemědělský přívěs 

      Autor: Štádler Marek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Bakalářská práce se zaobírá návrhem pneumatického brzdného válce pro zemědělský přívěs. Při návrhu je vycházeno ze stávajícího funkčního prototypu s přihlédnutím k jeho nedostatkům. Dále je provedena rešerše možných řešení ...
    • Návrh příčného vozíku pro přesun kontejnerů 

      Autor: Ježek Martin; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Hoidekr Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Tato bakalářská práce je zaměřena na rozvinutí návrhu konceptu konstrukčního řešení příčného vozíku, který je součástí stroje pro přesun kontejnerů. Samotná práce navazuje na koncepční práce kolegů zabývajících se zbývajícími ...
    • Návrh spirálového gravitačního dopravníku 

      Autor: Cink Petr; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Berka Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-06)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem spirálového gravitačního dopravníku pro dopravu pneumatik. Při návrhu bylo nutné brát zřetel na modulární řešení, technologičnost konstrukce s ohledem na výrobní prostředky a dodržení ...
    • Návrh stavebnicového pásového dopravníku 

      Autor: Stejskal Matěj; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Syrovátka Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-10)
      Obsahem této bakalářské práce je konstrukce stavebnicového pásového dopravníku. Ten slouží k vynášení plastové drti z drtiče odpadu. Konstrukce je zaměřena na jednoduchost, snadnou variabilitu rozměrů, dobrou dostupnost ...
    • Návrh výškově stavitelného pracoviště 

      Autor: Juráňová Kateřina; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Klíma Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-26)
      Práce se zabývá návrhem modulárního výškově stavitelného pracoviště pro lehký strojírenský provoz.
    • Návrh zdviže s integrovaným válečkovým dopravníkem 

      Autor: Bureš Adam; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Winkler Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zdviže s integrovaným válečkovým dopravníkem. Obsahem teoretické části je popis jednotlivých druhů zdviží, rozdělených dle typu mechanismu zdvihu a typu pohonu. Konstrukční část je ...
    • Zařízení na rozdružování biomasy 

      Autor: Tomek Aleš; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-27)
      První část této bakalářské práce je zaměřená především na nejběžnější druhy využívané biomasy jak v energetice, tak i v domácnostech. Hlavním podmětem je obeznámit čtenáře informacemi o biomase a převážně o jejím technologickém ...