• Diagnostika pohybového systému osoby s náhradou kyčelního kloubu 

      Autor: Ondřej Melichar; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Zoufalý Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-09-01)
      Tato bakalářská práce se zabývá výpočtem sil ve svalech dolních končetin během chůze člověka ve stavu před implantací a po implantaci totální endoprotézy kyčelního kloubu a analýzou vypočtených dat.
    • Dynamický inflační test v viskoelastické trubici 

      Autor: Koča Kristian; Vedoucí práce: Hromádka David; Oponent práce: Vilímek Miloslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-11)
      V této práci je prezentováno přibližné řešení pulzujícího toku Newtonské nestlačitelné kapaliny v režimu laminárního proudění. Použitý model vychází ze zjednodušených Navier-Stokessových rovnic. Za jejich pomoci je odvozen ...
    • Experimentální analýza teploty při vrtání 

      Autor: Svárovský Jiří; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Horák Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-29)
      Předmětem bakalářské práce je experimentální analýza teploty při vrtání. Simuluje se vrtání do kosti pomocí polyuretanové pěny, která má přibližné materiálové vlastnosti s lidskou kostí. K vrtání se používá speciální ...
    • Experimentální stanovení kousacích sil. 

      Autor: Tvrzická Kateřina; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Veselý Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-12)
      Tato práce se zabývá výpočtem kousacích sil na prvních dolních molárech pomocí tenzometrického měření. Na začátku je popsána anatomie žvýkacího aparátu a další metodiky měření žvýkací síly. Následuje popis metody kalibrace ...
    • Experimentální stanovení mechanických vlastností vazů 

      Autor: Haiblíková Štěpánka; Vedoucí práce: Horák Zdeněk; Oponent práce: Vilímek Miloslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-12)
      Bakalářská práce se zabývá experimentálním měřením mechanických vlastností vazů hlezenního kloubu. Zkoumány byly vzorky tří vazů, které byly odebrány během operace. Konkrétně se jednalo o lig. deltoideum, lig. tibiofibulare ...
    • Kineziologie horní končetiny 

      Autor: Pavel Baštář; Vedoucí práce: Daniel Matej; Oponent práce: Vilímek Miloslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-29)
      Cílem předložené práce je analyzovat výhodnost poměru délek předloktí a paže ve vztahu k délce hodu a určit, zda vývoj člověka směruje k upřednostnění délky hodu. Teoretická část nás seznamuje s anatomií a kinetikou ...
    • Mechanické vlastnosti polyuretanové pěny 

      Autor: Lindner Adam; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-20)
      Práce se zabývá tahovou a tlakovou zkouškou materiálu z tvrdé polyuretanové pěny a následným vyhodnocením změřených dat.
    • Simulace transpozice svalu 

      Autor: Tomáš Jílek; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Goldmann Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-01)
      Bakalářská práce se zaměřuje na stanovení průběhů svalových sil pro normální a transponovaný stav m. tibialis posterior. Práce se zabývá zpracováním naměřených dat. Data byla využita v prostředí OpenSim, kde proběhla ...
    • Stanovení svalových sil dolní končetiny 

      Autor: Blaha David; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Kužma Ján
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Práce se zabývá vyšetřením svalových sil dolních končetin při dřepu na základě experimentálního měření zpracovaného metodou inverzní dynamiky a statické optimalizace pomocí programu OpenSim.
    • Stanovení svalových sil horní končetiny 

      Autor: Votruba Vojtěch; Vedoucí práce: Vilímek Miloslav; Oponent práce: Hromádka David
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-12)
      Práce se zabývá analýzou průběhu sil ve svalech horní končetiny při flexi a extenzi v loketním kloubu. Experimentální kinematická data byla poskytnuta z literatury. Z kinematických dat byly pomocí inverzní dynamiky a ...