• Analýza průhybu kompozitních nosníků 

      Autor: Matušů Martin; Vedoucí práce: Padovec Zdeněk; Oponent práce: Sháněl Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-10)
      Tato práce je založena na odvození ohybu pro anizotropní materiály, a zvláště na porovnání průhybu symetrického a asymetrického kompozitního nosníku v závislosti na objemovém podílu vláken.
    • Kompozity s náhodně orientovanou výztuží 

      Autor: David Petr; Vedoucí práce: Padovec Zdeněk; Oponent práce: Sháněl Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-02)
      Předmětem této práce je shrnutí obecných informací o kompozitech a kompozitech s náhodně orientovanou výztuží. Dále je provedeno odvození základních vztahů pro výpočet kompozitu s náhodně orientovanou výztuží a na závěr ...
    • Návrh a analýza kombinovaně namáhané kompozitní trubky 

      Autor: Žďárský Marek; Vedoucí práce: Padovec Zdeněk; Oponent práce: Sháněl Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-18)
      Cílem bakalářské práce je pevnostní analýza kompozitní trubky (se symetrickou skladbou stěny) současně zatížené vnitřní přetlakem, krutem a osovou silou na základě klasické laminační teorie. Pro návrh a kontrolu trubky byl ...
    • Návrh a analýza kompozitní trubky pro poloosu studentské formule 

      Autor: Kropík Bohumil; Vedoucí práce: Padovec Zdeněk; Oponent práce: Sháněl Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-10)
      Tato práce se zabývá problematikou dimenzování kompozitních součástí, na konkrétním příkladu poloosy studentské formule CTU Car Tech. Nejprve je navrhnuta vhodná skladba dle klasické laminátové teorie, včetně kontroly ...