• Analýza mechanických vlastností perového hřídelového spoje 

      Autor: Dubiš Ján; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Analyzovanie napätia v náboji a hriadeli pri prenose krútiaceho momentu. Porovnanie rôznych typov prevedenia prenosu. Zhodnotenie dosiahnutých výsledkov.
    • Analýza napjatosti nalisovaného spoje využívajícího dutý hřídel 

      Autor: Valdman Lukáš; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-20)
      Tato bakalářská práce se zabývá analýzou napjatosti nalisovaného spojení náboje na dutý hřídel. V teoretické části je podrobně rozebrána teorie tlustostěnných válcových nádob a nalisovaných nádob. Praktická část obsahuje ...
    • Bezkontaktní měření průhybu nosníku 

      Autor: Petrík Tomáš; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Chlup Hynek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-16)
      Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku bezkontaktního měření průhybu nosníku. Největší důraz je kladen na laserové snímače, zabývá se však také kapacitními snímači, vyhodnocováním obrazu a magneticko-indukčními ...
    • Experimentální určení namáhání kola formule 

      Autor: Tomáš Dus; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Padovec Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-30)
      Tématem této bakalářské práce je analýza deformace disku vozu formula student, při reálném zatížení, za pomoci tenzometrického měření. Pomocí měření během jízdy vozu, má být získán přehled o bezpečnosti současných disků a ...
    • Experimentální určení namáhání prvku zavěšení kola vozu Formula Student 

      Autor: Hudaček Filip; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Padovec Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-29)
      Tato práce je zaměřena na zkoumání namáhání prvků nápravy závodního vozidla FS.10 týmu CTU CarTech tenzometrickým měřením kompaktní měřicí soustavou umístěnou ve vozidle. Pomocí tohoto měření má být získán přehled o silách ...
    • Experimentální určení osové síly šroubu 

      Autor: Jakub Soukup; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Padovec Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-29)
      Tato bakalářská práce se zabývá experimentálním určením osové síly šroubu pomocí odporových tenzometrických snímačů. V první části práce je provedena rešerše tenzometrických snímačů, čtenář je seznámen s principy tenzometrů, ...
    • IDENTIFIKACE MECHANICKÝCH VLASTNOSTÍ KONSTRUKCÍ VINUTÝCH PRUŽNÝCH SPOJEK 

      Autor: Fořt Jan; Vedoucí práce: Vítek Karel; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-11)
      Tato bakalářská práce se zabývá především sestavením návrhových výpočtů pro inovativní model pružné spojky. Získané vztahy mohou posloužit k předběžnému dimenzování částí spojky, umožní odhad budoucího chování spojky v ...
    • Měření deformací pomocí digitální korelace obrazu 

      Autor: Tebich Dominik; Vedoucí práce: Kuželka Jiří; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-29)
      Tato bakalářské práce za zabývá bezkontaktní optickou metodou, digitální korelací obrazu. Tato optická metoda je velmi efektivním nástrojem k přesnému vyhodnocení deformací na povrchu tělesa. V této práci je nejprve popsána ...
    • Návrh absorbéru energie pro elektrickou formuli eForce FEE Prague Formula 

      Autor: Adam Čumrda; Vedoucí práce: Kulíšek Viktor; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-31)
      Tato práce popisuje problematiku návrhu deformačního prvku pro studentskou elektrickou formuli týmu eForce FEE Prague Formula. Hlavním cílem práce je volba nejlepšího řešení, které vyhoví požadavkům soutěže Formula Student. ...
    • Ohybový snímač posuvu 

      Autor: Mžourek Matěj; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Novotný Ctirad
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-21)
      Předmětem bakalářské práce Ohybový snímač posuvu je analýza vlastností snímače posuvu založeném na měření deformace vzniklé ohybem. Snímač je posuzován pomocí analytického řešení a experimentálně naměřených hodnot. Výsledky ...
    • Stabilita dlouhých štíhlých kompozitových táhel 

      Autor: Sára Strakošová; Vedoucí práce: Dvořák Milan; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-19)
      Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením výpočtového modelu kompozitového táhla namáhaného na vzpěr, vyhodnodnocením experimentálního měření táhla a porovnání výsledků experimentu s analytickým výpočtem modelu.
    • Tenzometrické měření za vyšších teplot 

      Autor: Lukáš Zaslavskij; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Padovec Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-21)
      Tato bakalářská práce se zabývá tenzometrickým měřením za vyšších teplot. Klade si za cíl rešerši problému vyskytujících se u vyšších teplot a možností kompenzace těchto problémů. V úvodních kapitolách je popsáno tenzometrické ...
    • Vlastnosti odporového tenzometru - experimentální ověření 

      Autor: Cedivodová Marie; Vedoucí práce: Řezníček Jan; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-10)
      Cílem této práce je porovnat vhodnost užití odporových tenzometrů různých parametrů a vlastností při jednoduchém měření s koncentrací napětí. Součástí práce je vytvoření odpovídajícího modelu v programu Abaqus a porovnání ...
    • Výpočetní kontrola těsnosti přírubového spoje 

      Autor: Štěpán Pavel; Vedoucí práce: Jurenka Josef; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-16)
      Cílem bakalářské práce je podle daných provozních parametrů navrhnout přírubový spoj a zkontrolovat jeho těsnost pomocí jak analytických vztahů, tak i numerických metod založených na metodě konečných prvků (MKP).
    • Vznik plastického kloubu u nosníku 

      Autor: Havlíček Ladislav; Vedoucí práce: Doubrava Karel; Oponent práce: Novotný Ctirad
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-29)
      Při tříbodém ohybu nosníku dochází po překročení meze elasticity k šíření trvalých deformací a vzniku plastického kloubu. Tato práce se zabývá šířením těchto deformací. Byl proveden experiment, deformace na nosníku byly ...
    • Ztráta stability laminátových desek 

      Autor: Studničný Ondřej; Vedoucí práce: Padovec Zdeněk; Oponent práce: Doubrava Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Tato práce je založena na odvození kritické síly pro ztrátu stability laminátových desek a porovnání parametru ztráty stability u jednosměrného laminátu se symetrickým kompozitem v závislosti na objemovém podílu vláken.