• Automatický systém parkování jízdních kol a jeho zdroje financování 

      Autor: Syrová Nikola; Vedoucí práce: Jánešová Mária; Oponent práce: Strachota Vasil
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-05-25)
      Téma této diplomové práce je Automatický systém parkování jízdních kol a jeho zdroje financování. Teoretická část charakterizuje rozvoj nemotorové dopravy a její přínosy, jak ekonomické, tak pro zdraví člověka a přírodu. ...
    • Financování dopravní infrastruktury - obchvat Česká Lípa, silnice I/9 

      Autor: Andrássyová Sylvie; Vedoucí práce: Jánešová Mária; Oponent práce: Kouba Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Předmětem diplomové práce "Financování dopravní infrastruktury - obchvat Česká Lípa, silnice I/9" je zhodnotit stávající systém finanční podpory této infrastruktury, najít další možné způsoby pro financování obchvatu a ...
    • Koncepce bezpečného parkování jízdních kol v systému integrované osobní dopravy 

      Autor: Rutar Daniel; Vedoucí práce: Jánešová Mária; Oponent práce: Fábera Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-01)
      Předmětem této diplomové práce je zjistit a popsat možnosti bezpečného parkování jízdních kol. Na modelovém příkladu je řešena možnost financování projektu bezpečného parkování jízdních kol pomocí Public Private Partnership - PPP.
    • Návrh a ekonomické vyhodnocení projektu "Cyklistický výtah" 

      Autor: Šestáková Anna; Vedoucí práce: Jánešová Mária; Oponent práce: Kouba Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Tato práce se zabývá návrhem umístění cyklistického výtahu. Jsou zde prozkoumány nevržené lokality, z nichž tři jsou podrobněji popsány. Spolu s návrhem jsou odhadnuty náklady a výnosy projektu. Součástí práce je i návrh ...