• Hydraulický návrh axiálního čerpadla 

      Autor: Preclík Zdeněk; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Mosler Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-02)
      Práce se zabývá realizací hydraulického návrhu axiálního čerpadla. To je realizováno iterativním postupem, kdy se volí hodnoty úhlu náběhu tak, aby nakonec bylo docíleno optimálního úhlu, při němž platí rovnost mezi ...
    • Hydraulický návrh malé Francisovy turbíny 

      Autor: Šípek Antonín; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Mosler Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-02)
      Diplomová práce se v první části zabývá teorií vodních turbín. Dále pojednává detailněji o Francisově turbíně. Nakonec se zaobírá samotným hydraulickým návrhem pomocí jednorozměrné metody.
    • Hydraulický návrh vícestupňového ponorného čerpadla 

      Autor: Palička Radek; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Mosler Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-30)
      Tato práce pojednává o hydraulickém výpočtu a částečně konstrukci vícestupňových ponorných hydrodynamických čerpadel (čerpadla jsou jedny z nejrozšířenějších energetických strojů), které se používají v řadě technických ...
    • Místní ztráta ve spoji plastového potrubí svařovaného na tupo 

      Autor: Tašek Martin; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Havlík Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-07)
      Diplomová práce se zabývá místními ztrátami ve spoji PE potrubí svařovaném metodou na tupo. První část se zaměřuje na vlastnosti PE potrubí, svařovací metody a chyby vzniklé při svařování na tupo. Dále jsou zde zahrnuty ...
    • Návrh malé vodní elektrárny 

      Autor: Kupec Pavel; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Bláha Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-27)
    • Návrh nové řady olejových zubových čerpadel velkých geometrických objemů 

      Autor: Homolka Jakub; Vedoucí práce: Melichar Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-27)
    • Návrh odstředivého čerpadla 

      Autor: Vančura Petr; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Mosler Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-21)
      Cílem této diplomové práce je navrhnout odstředivé čerpadlo pro čerpání vody. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část je teoretická a je v ní vypracována stručná rešerše na téma čerpací technika se zaměřením na ...
    • Návrh odstředivého čerpadla 

      Autor: Vít Šákr; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Mosler Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-21)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem odstředivého čerpadla. V první části je vypracována stručná teoretická rešerše se zaměřením na téma odstředivých čerpadel. V praktické části je řešen samotný návrh čerpadla. Ze zadaných ...
    • Problematika čerpání čistírenských kalů 

      Autor: Václav Fišer; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Mosler Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-02)
      Zpracování literární rešerše o problematice čerpání čistírenských kalů zejména o dostupných metodách umožňujících přepočet vybraných výkonových parametrů hydrodynamického kalového čerpadla z čisté vody na parametry pro ...
    • Studie malé vodní elektrárny 

      Autor: Razzak David; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Bláha Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-01)
      Práce se zabývá technicko-ekonomickou studií malé vodní elektrárny v lokalitě Ploučnice, Eliščino údolí u Benešova nad Ploučnicí. Řeší volbu vhodného typu vodní turbíny, výpočet roční výroby elektrické energie, dobu ...
    • Studie rekonstrukce malé vodní elektrárny 

      Autor: Denkr Tomáš; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Bláha Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-12-18)
      Diplomová práce se zabývá posouzením možností zvýšení efektivity a spolehlivosti provozu v rámci rekonstrukce malé vodní elektrárny HC Brandýs nad Labem situované na říčním kilometru 27,8 vodního toku Labe.
    • Zkušební trasa pro měření charakteristik oběhového čerpadla 

      Autor: Jašek Michal; Vedoucí práce: Melichar Jan; Oponent práce: Bláha Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-10)
      Tato práce se zabývá návrhem zkušební trasy pro měření charakteristik oběhového čerpadla v rámci úlohy pro studenty a jejím odzkoušením a výpočtem provozního bodu.