• Experimentální analýza protiběžných vrtulí 

      Autor: Brada Martin; Vedoucí práce: Štorch Vít; Oponent práce: Melichar Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-27)
      Hlavní náplní této diplomová práce je měření výkonových charakteristik koaxiálních protiběžných vrtulí společně s akustickým měřením. V první části jsou přehledově uvedeny metody návrhu takové soustavy, analyzovány jednotlivé ...
    • Návrh tandemového úložného prostoru pro snížení emisí CO2 osobních vozidel 

      Autor: Vostatek Martin; Vedoucí práce: Filipský Jakub; Oponent práce: Štorch Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-14)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem tandemového úložného prostoru pro osobní automobil. Práce obsahuje rešerši aerodynamiky vozidel se zaměřením na úplav, návrh tandemového úložného prostoru, CFD výpočty modelu úložného ...
    • Porovnání metod k určování rozložení tlaku na letadlovém křídle při malých Re 

      Autor: Trnka Aleš; Vedoucí práce: Čížek Jan; Oponent práce: Štorch Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-01-05)
      Práce shrnuje experimentální a výpočtové metody k určení rozložení tlaku na letadlovém křídle. Poté se věnuje výpočtu rozložení tlaku a jeho následnému ověření pomocí experimentálního měření za letu.
    • Výpočetní model pro návrh lopatek Francisovy turbíny 

      Autor: Suchý Jakub; Vedoucí práce: Štorch Vít; Oponent práce: Kantor Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-26)
      Diplomová práce se v první části zabývá analytickými metodami návrhu Francisovy vodní turbíny. Posléze jsou uvedeny obecné poznatky týkající se potenciálního proudění a panelových metod. Třetí čtvrtina práce se zaobírá ...