• Matematický model křížoproudého výměníku tepla pro nehomogenní vstupní podmínku 

      Autor: Hudeček Vojtěch; Vedoucí práce: Čížek Jan; Oponent práce: Sloupenský Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-10)
      Tato práce se zabývá návrhem a vytvořením matematického modelu křížoproudého vý-měníku a analýzou teplosměnných ploch. V první části jsou zmíněny základní informace o stavbě a použití křížoproudých výměníků a jsou popsány ...
    • Měření proudových polí v objemu 

      Autor: Peterka Tomáš; Vedoucí práce: Filipský Jakub; Oponent práce: Čížek Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-25)
      Práce pojednává o měření rychlostních polí v objemu. Popisuje některé známé metody měření rychlostních polí, jejich matematicko-fyzikální principy a hodnotí jejich náročnost a omezení. Popisuje zpracování metody PIV pro ...
    • Porovnání metod k určování rozložení tlaku na letadlovém křídle při malých Re 

      Autor: Trnka Aleš; Vedoucí práce: Čížek Jan; Oponent práce: Štorch Vít
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-01-05)
      Práce shrnuje experimentální a výpočtové metody k určení rozložení tlaku na letadlovém křídle. Poté se věnuje výpočtu rozložení tlaku a jeho následnému ověření pomocí experimentálního měření za letu.
    • Rovinný průtokoměr 

      Autor: Filipský Jakub; Vedoucí práce: Čížek Jan; Oponent práce: Polická Pavla
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-27)
    • Vodní cirkulační trať 

      Autor: Gemperle Jiří; Vedoucí práce: Čížek Jan; Oponent práce: Schmirler Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-25)
      Diplomová práce se věnuje návrhu a konstrukci vodní cirkulační tratě pro testování a kalibraci měřidel vyvíjených na Ústavu mechaniky tekutin a termodynamiky, Fakulty strojní Českého vysokého učení technického v Praze. ...