• Metody měření a hodnocení tepelné výkonnosti mokrých chldicích věží 

      Autor: Hájek Libor; Vedoucí práce: Vitkovič Pavol; Oponent práce: Vitkovičová Rut
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-25)
      Bakalářská práce se zabývá normami pro mokré chladící věže, návrhem měření, které je s normami v souladu, vlastním měřením a následným vyhodnocováním.
    • Měření rychlostního profilu pomocí více-otvorové sondy 

      Autor: Horáček Lukáš; Vedoucí práce: Vitkovič Pavol; Oponent práce: Syrovátka Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-27)
    • Měření vlastností aerodynamického tunelu 

      Autor: Sorokin Egor; Vedoucí práce: Štorch Vít; Oponent práce: Vitkovič Pavol
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-16)
      Cílem této práce je stanovení základních vlastností aerodynamického tunelu. Bylo provedeno měření rychlostního profilu v měřicím prostoru, stanoveny potřebné korekční koeficienty. Byla změřená intenzita turbulence a průběh tlaků.
    • Možnosti vytváření vln pro surfování 

      Autor: Daniel Prokop; Vedoucí práce: Vitkovič Pavol; Oponent práce: Vitkovičová Rut
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-18)
      Tématem této bakalářské práce je problematika tvorby umělých surfových vln. V první části práce je stručně objasněn vývoj surfingu a jeho význam pro dnešní společnost. Dále je vysvětleno fyzikální chování oceánů a moří ve ...
    • Návrh křížoproudého výměníku 

      Autor: Chamra Michal; Vedoucí práce: Sumara Zdeněk; Oponent práce: Vitkovič Pavol
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-14)
      Cílem této bakalářské práce je shrnutí dosavadních poznatků o návrzích křížoproudých tepelných výměníků se zaměřením na používané kriteriální rovnice. Tyto kriteriální rovnice pak budou použity na analýzu konkrétního ...
    • Optimalizace tvaru sacího kanálu dmychadla za použití CFD programu 

      Autor: Devera Jakub; Vedoucí práce: Hyhlík Tomáš; Oponent práce: Vitkovič Pavol
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Bakalářská práce identifikuje tvarové parametry sacího kanálu, které ovlivňují průtok sacím kanálem. Pomocí numerické simulace zkoumá a vyhodnocuje charakteristiky a proudové pole řešených sacích kanálů.
    • Teorie rozpadu kapek v chladici veži se splash vyplní 

      Autor: Papoušek Jan; Vedoucí práce: Vitkovič Pavol; Oponent práce: Vitkovičová Rut
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-05-29)
      Tato práce přináší krátký úvod o chladících věžích, jejich typech, vnitřním složení a principu vypařovacího chlazení. Jsou zde uvedeny mechanismy tvorby vodních kapek spolu s existujícími měřeními a teoriemi uvedenými ...
    • Tepelná charakteristika výměníku tepla 

      Autor: Fučík Václav; Vedoucí práce: Sumara Zdeněk; Oponent práce: Vitkovič Pavol
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      Práce se zaměřuje na rešerši konstrukčních typů výměníků tepla s důrazem na skupinu tzv. kompaktních výměníků, stručnou sumarizaci přístupů k návrhu výměníků a následnou aplikaci získaných poznatků v podobě měření tepelného ...