• Determination of Influence of a Spoiler and a Flap on Standard Airfoils 

      Autor: Mora Sierra Daniel Camilo; Vedoucí práce: Štorch Vít; Oponent práce: Nováková Ludmila
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-10)
      Klapky a spoilery jsou základní součásti mechanizace křídla, které umožňují zvyšovat jeho účinnost a použitelnost během letu. Cílem bakalářské práce je zkoumat vliv spoileru na profil Eppler 1230 a klapky na profil R1145MS. ...
    • Měření výkonové charakteristiky chladiče počítačového procesoru 

      Autor: Šedivý Ondřej; Vedoucí práce: Novotný Jan; Oponent práce: Nováková Ludmila
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      Pro experimentální zjištění výkonové charakteristiky CPU chladiče bylo nejprve zapotřebí vyrobit a sestavit měřící aparaturu. Následné vyhodnocení změřených hodnot bylo provedeno podle vztahu, který uvažuje teplotu okolí ...
    • Modelování recirkulace krve při hemodialáze 

      Autor: Kašpárek Miloš; Vedoucí práce: Nováková Ludmila
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-27)
    • Tlaková ztráta zvláštních hydraulických prvků 

      Autor: Dostál Jakub; Vedoucí práce: Kolínský Jan; Oponent práce: Nováková Ludmila
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-17)
      Bakalářská práce je zaměřena na oblast hemodynamiky, konkrétně na problematiku arteriovenózního (A-V) zkratu. A-V zkrat je propojení žíly a tepny prováděné v těle pacienta, který má nastoupit na hemodialýzu. Práce je ...
    • Vedení tepla deskou s paralelními kanály 

      Autor: Semík Vojtěch; Vedoucí práce: Nováková Ludmila; Oponent práce: Novotný Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Tato bakalářská práce shrnuje základní poznatky z oblasti sdílení tepla, proudění ideální tekutiny a vyzařování tepelného záření do okolí. Rovněž je zde obsažen základní přehled bezkontaktních měření teploty a jejich využití.