Zobrazit minimální záznam

Yeast and Yeast Infection



dc.contributor.advisorVymětalová Veronika
dc.contributor.authorAdeltová Olga
dc.date.accessioned2017-07-09T12:54:15Z
dc.date.available2017-07-09T12:54:15Z
dc.date.issued2009-06-05
dc.identifierKOS-135240675205
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/71223
dc.description.abstractHlavním cílem pedkládané bakaláské práce bylo zpracování taxonomického zaazení, struktury a mechanism kvasinek s pozdjším zamením na rod Candida. Byl vytvoen pehled kvasinkových infekcí, vyšetovacích metod týkajících se problematiky mykóz a léivých pípravk, které napomáhají pi terapii kvasinkových onemocnní. Následn došlo k upravení vzniklé studie do multimediální prezentace použitelné ve výuce mikrobiologie. Experimentální ást se zabývá izolací kvasinek v bžn dostupných výrobcích a testováním životnosti kvasinkových mikroorganism pomocí vitálního barvení roztokem methylénové modi. Na konec byla zaznamenána vlastní kompletní fotodokumentace kvasinkových mikroorganism vzniklá bhem zadaných experiment.cze
dc.description.abstractThe main aim of exposed bachelor's study was processing of taxonomical classifying, structure, and mechanism of yeast with designation to tribe Candida later on. Compact review of yeast infections was created after that altogether with investigated methods concerning area of mycoses and healing preparations which assist during the therapy of yeast affections. Created study was adjustedcontinually into multimedial presentation which can be used for education of microbiology. Experimental part of study concerning research of yeast presence in available products commonly and testing of yeast microorganism vitality by means of vital dyeing by methylene blue solution was developed continually too. Finally, own complete microphoto documentation of yeast microorganism was also registered during required experiments.eng
dc.language.isoCZE
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectKvasinky,kvasinková infekcecze
dc.subjectYeast,Yeast Infectioneng
dc.titleKvasinky a kvasinkové infekcecze
dc.titleYeast and Yeast Infectioneng
dc.typebakalářská prácecze
dc.typebachelor thesiseng
dc.date.accepted2009-06-23
dc.contributor.refereeFiala Jaromír
theses.degree.disciplineBiomedicínská a klinická technikacze
theses.degree.grantorkatedra biomedicínské technikycze
theses.degree.programmeBiomedicínská a klinická technikacze


Soubory tohoto záznamu

SouboryVelikostFormátZobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam