• Kompozitní nosiče pro nová vícefázová teranostika 

      Autor: Sakmár Michal; Vedoucí práce: Vlk Martin; Oponent práce: Čepa Adam
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-02-03)
      Táto diplomová práca je zameraná na štúdium a prípravu kompozitných nosičov, ktoré môžu byť použité ako viacfázové teranostiká. Tie pri správnom podaní uľahčujú priebeh diagnostiky a následnej terapie nádorových ochorení ...
    • Příprava "core-shell" magnetických teranostických nanosond 

      Autor: Valová Veronika; Vedoucí práce: Vlk Martin; Oponent práce: Čepa Adam
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-06)
      Cílem předložené práce byla příprava Fe3O4, jejich funkcionalizace a značení vybranými radionuklidy, které by umožnilo jejich využití jako teranostických sond. Nanočástice magnetitu (Fe3O4) byly připraveny metodou koprecipitace ...
    • Studium záchytu a přenosu značených nanočástic v rostlinách 

      Autor: Nykl Pavel; Vedoucí práce: Vlk Martin; Oponent práce: Pavlík Milan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-02-10)
      Cílem této práce byla příprava nanočástic hydroxyapatitu, jejich charakterizace, zna-čení 223Ra a studium záchytu a transportu značených nanočástic v rostlinách.
    • Syntéza extrahentů kovalentně vázaných na polyakrylonitrilovou matrici 

      Autor: Fialová Kateřina; Vedoucí práce: Vlk Martin; Oponent práce: Smrček Stanislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-06)
      Tato práce je zaměřená na syntézu extrahentů, především diglykolamidů, kovalentně vázaných na polyakrylonitrilovou (PAN) matrici. V teoretické části jsou rozebrány nejprve možnosti přípravy amidů spolu s návrhem nového ...
    • Značení biologicky aktivních konjugátů stigmaterolu 

      Autor: Shashkova Elena; Vedoucí práce: Vlk Martin; Oponent práce: Wimmer Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-07)
      Předložená diplomová práce se zabývá přípravou steroidních derivátů, které by mohly najít uplatnění v nukleární medicíně jako prekurzory pro značení radinuklidy kovů, zejména 68Ga. Teoretická část této práce obsahuje úvod ...
    • Značení biologicky degradabilních triterpenoidů 

      Autor: Mičolová Petra; Vedoucí práce: Vlk Martin; Oponent práce: Smrček Stanislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-27)