• 2D simulátor manévrování kosmických těles 

      Autor: Märzová Kateřina; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Václavík Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-07)
      Bakalářská práce obsahuje popis a řešení základních problémů astrodynamiky a manévrování kosmických těles. Zejména se zabývá řešením polohy, parametrů oběžných drah a elementárních impulzních manévrů. Vytvořený simulátor ...
    • 3D tištěné zrno hybridního raketového motoru 

      Autor: Šonka Ivan; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Václavík Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-07)
      Cílem této bakalářské práce je zjistit je-li možné použít 3D tištěné palivové zrno v malém hybridním raketovém motoru s N2O jako okysličovadlem. Navrhnout zrno a zjistit tah a využití zrna. Připravit testovací exemplář a ...
    • Konstrukční návrh a charakterizace malého motoru na tuhé pohonné látky 

      Autor: Michal Málek; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Václavík Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-24)
      Cílem této práce je navrhnout a zkonstruovat malý nízkoimpulsní raketový motor na tuhé pohonné látky a charakterizovat jeho výkonové parametry.
    • Návrh validace demonstrátoru iontového motoru 

      Autor: Lukáš Bohata; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Václavík Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-04)
      Cílem této bakalářské práce je zhruba určit očekávané parametry iontového pohonu. Dále navrhnout a určit citlivost testovacího přípravku. A v neposlední řadě navrhnout uspořádání testovacího přípravku ve vakuové komoře.
    • Orientace, stabilizace a pohon nano- a pikodružic 

      Autor: Kohout John; Vedoucí práce: Kučera Jaromír; Oponent práce: Václavík Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-06-19)
      Cílem práce je provést průzkum specifik provozu systému orientace, stabilizace a řízení na družicích s hmotností pod 10 kg. Vypracovat přehled použitých systému a jejich zkušenosti z provozu. Na konci práce navrhnu základní ...
    • Srovnání návratových kosmických těles 

      Autor: Jakub Kopečný; Vedoucí práce: Kousal Jaroslav; Oponent práce: Václavík Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-26)
      Bakalářská práce se zabývá atmosférickým vstupem kosmických těles. Cílem této práce bylo vytvořit přehled kosmických těles, u kterých vznikl aerodynamický ohřev během průletu atmosférou. V přehledu těles jsou uvedeny ...