• Analýza napjatosti konstrukčních prvků startovacího zařízení systému AT 25 

      Autor: Marie Lacigová; Vedoucí práce: Jeřábek Ivan; Oponent práce: Hájek Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-22)
      Tato bakalářská práce se zabývá analýzou napjatosti konstrukčních prvků startovacího zařízení AT 25. Jsou definovány návrhové parametry zařízení, provedeny silové rozbory a analýzy kritických částí. Pro konkrétní návrh ...
    • Konstrukční návrh interiéru leteckého simulátoru 

      Autor: Šimek Jiří; Vedoucí práce: Jeřábek Ivan; Oponent práce: Barák Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-03)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem kabiny leteckého simulátoru. V práci byl proveden konstrukční návrh kabiny včetně návrhu interiéru a umístění základních řídících prvků, zhodnoceny různé technologické varianty ...
    • Konstrukční návrh příďového zatahovacího podvozku bezpilotního letounu o vzletové hmotnosti 7 kg 

      Autor: Tomáš Najman; Vedoucí práce: Jeřábek Ivan; Oponent práce: Kostroun Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-25)
      Cílem bakalářské práce je konstrukční návrh zatahovacího řiditelného podvozku bezpilotního letounu o vzletové hmotnosti 7 kg. Konstrukční návrh podvozku je vytvořen na základě rešerše existujících koncepcí zatahovacího ...
    • Návrh a konstrukce siloměrného členu pro vrtulový stand 

      Autor: Fadrhons Lukáš; Vedoucí práce: Čenský Tomáš; Oponent práce: Jeřábek Ivan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-07)
      Tato práce se zabývá návrhem a konstrukcí tenzometrického členu pro motorový stand. Pojednává o hledání a vytvoření ideální geometrie tohoto měřícího prvku, o vytvoření parametrického modelu v softwaru ASYS 17.0 a následném ...
    • Návrh pomocné pohonné jednotky pro závěsný kluzák 

      Autor: Pajkrt Radek; Vedoucí práce: Jeřábek Ivan; Oponent práce: Kostroun Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-26)
      Práce se zabývá předpisy pro stavbu a provoz pomocné pohonné jednotky. Stanovením rychlostních polár vybraných kluzáků. Výpočtem výkonů nutných pro pohon těchto kluzáků pomocí pomocné pohonné jednotky a výběrem vhodných motorů.
    • Návrh startovacího zařízení pro malý bezpilotní letoun do vzletove hmotnosti 5kg 

      Autor: Uher Ondřej; Vedoucí práce: Jeřábek Ivan; Oponent práce: Kulíšek Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-07)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce startovacího zařízení pro bezpilotní letoun do vzletové hmotnosti 5 kg.
    • Návrh zkušebního zařízení pro padové zkoušky UAV podvozků 

      Autor: Thomas Aster; Vedoucí práce: Kučera Jaromír; Oponent práce: Jeřábek Ivan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-03)
      Tato bakalářská práce se zabývá problematikou a designem zařízení pro pádové zkoušky podvozků bezpilotních letounů. Úvodní část této práce obsahuje rešerši na toto téma, v té porovnává používané koncepty jak pro velká ...