Now showing items 1-10 of 10

    • Analýza antikolizních systémů na snížení nehodovosti tramvají s automobily v Praze 

      Author: Adam Zajíček; Supervisor: Seidl Jakub; Opponent: Vrba Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-24)
      Tato práce se zaměřuje na analýzu antikolizních systémů a brzdných systémů kolejových vozidel s cílem snížit počet nehod mezi tramvajemi a automobily v Praze. Práce obsahuje rešerši existujících antikolizních systémů a ...
    • Analýza zatížení vypruženého tramvajového kola T3 

      Author: Tomáš Tůma; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-21)
      Cílem této práce je analyzovat silové účinky, které při provozu působí na vypružené kolo tramvaje T3, dimenzovat spoje v tomto kole na přenos těchto sil a provést pevnostní kontrolu pryžokovových prvků kola.
    • Deformační prvky kabiny nízkopodlažní tramvaje 

      Author: Seidl Jakub; Supervisor: Kalivoda Jan; Opponent: Komínek Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-01)
      Obsahem diplomové práce je návrh deformačních prvků kabiny nízkopodlažní tramvaje.
    • Konstrukční studie hrubé stavby skříně lehkého kolejového vozidla pro regionální tratě 

      Author: Jan Jakub Bek; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-24)
      Tato práce se zabývá návrhem hrubé stavby skříně lehkého kolejového vozidla pro regionální tratě. Vozidlo je obousměrné, částečně nízkopodlažní s jednokřídlými dveřmi za kabinami strojvůdců a dvoukřídlými dveřmi v prostřední ...
    • Konstrukční studie soupravy autonomního metra pro Prahu 

      Author: Ondřej Duba; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-24)
      Bakalářská práce se zaměřuje na vypracování návrhu soupravy autonomního metra pro plánovanou pražskou linku =D=. Skládá se z rešerše vozidel metra a městských drah, historického vývoje souprav metra a zabezpečovacích ...
    • Konstrukční úpravy kladkového stavu 

      Author: Elias Karnoub; Supervisor: Kalivoda Jan; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Kladkový stav je zařízení, který se používá pro simulaci jízdy kolejového vozidla po kolejích. Nachází se na Ústavu automobilů, spalovacích motorů a kolejových vozidel v laboratořích na Julisce. Cílem této práce je úprava ...
    • Návrh hrubé stavby skříně kolejového elektrobusu 

      Author: Jiří Zubr; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Tato práce se zabývá návrhem hrubé stavby skříně lehkého kolejového vozidla - elektrobusu. Vozidlo je řešeno jako obousměrné, částečně nízkopodlažní s jednokřídlými dveřmi v bočnici skříně. Po základním návrhu je provedena ...
    • Návrh sekundárního vypružení otočného podvozku nízkopodlažní tramvaje 

      Author: Michael Bryan; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-23)
      Cílem této práce je návrh sekundárního vypružení pro otočný podvozek nízkopodlažní tramvaje. Bylo navrženo řešení sekundárního vypružení pomocí duplexní šroubovité vinuté pružiny, na které jsou provedeny všechny potřebné ...
    • Přenos tažných a brzdných sil z podvozku na skříň motorového vozu 

      Author: Jan Pitra; Supervisor: Kolář Josef; Opponent: Seidl Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-01)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukčním řešením přenosu tažných a brzdných sil z podvozku na skříň vozidel metra. První část rešerše je věnována vysvětlení základních pojmů. Další blok teoretické části této bakalářské práce ...
    • Statistika a analýza nehod v železničním provozu 

      Author: Radim Rezek; Supervisor: Seidl Jakub; Opponent: Vrba Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-23)
      Cílem této práce je analyzovat nehodovost na železnici v České republice v letech 2018–2021 a následně navrhnout opatření, která by pomohla počet mimořádných událostí co nejvíce minimalizovat.