• Charakteristiky experimentální měřicí trati 

      Autor: Šimunský Martin; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-08-30)
      Měření hydraulických a akustických parametrů nově zrekonstruované experimentální trati. K měření hydraulických veličin je použit přístroj principu CTA (Constant Temperature Anemometry) společnosti Dantec Dynamics.
    • Hluk vzduchotechnických trysek 

      Autor: Chyba Michal; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-12-18)
      Zadáním bakalářské práce bylo vypracovat rešerši zaměřenou na aerodynamický hluk trysek užívaných ve vzduchotechnice. V práci jsou popsány jednotlivé způsoby výpočtu akustických vlastností trysek od jednotlivých výrobců, ...
    • Hydraulické vlastnosti  prvků vzduchotechniky 

      Autor: Tomsa Vít; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      Tématem této práce je měření hydraulických vlastností vzduchotechnických klapek kruhového průřezu a sérii dvou klapek. V úvodní části práce jsou popsány jednotlivé měřené klapky, které byly použity k vyhodnocení tlakových ...
    • Optimalizace prvků vzduchotechniky 

      Autor: Šnábl Jan; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-08-26)
    • Optimalizace prvků vzduchotechniky 

      Autor: Šnábl Jan; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-01-24)
    • Ověření akustických parametrů experimentální měřicí tratě 

      Autor: Tůma Karel; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-12)
      Bakalářská práce se zabývá měřením akustických vlastností experimentální měřící trati navržené pro zjišťování akustických parametrů různých vzduchotechnických elementů. Cílem této práce je vytvořit podrobný popis jednotlivých ...
    • Porovnání průmyslových ventilátorů 

      Autor: Vlastimil Cerman; Vedoucí práce: Kučera Miroslav; Oponent práce: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-21)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí ventilátorů užívaných v průmyslu a výpočetními postupy, které stanovují jejich hlučnost. V analytické části je obsaženo porovnání teoretických hladin akustického výkonu v oktávových ...