• Koncepční návrh externího výtahu pro bytový dům 

      Autor: Gereg Tomáš; Vedoucí práce: Chmelař Jakub; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Diplomová práce se zabývá koncepčním návrhem výtahu pro 4 podlažní dům. Součástí návrhu je volba vhodného typu výtahu, návrh jednotlivých částí výtahu se zaměřením na rám klece výtahu. V práci jsou provedeny pevnostní a ...
    • Modifikace experimentálního testovacího zařízení předepnutých ložisek 

      Autor: Seyfryd Lukáš; Vedoucí práce: Chmelař Jakub; Oponent práce: Dynybyl Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-11)
      Úkolem diplomové práce je upravit experimentální zařízení předepnutých ložisek podle požadavků na řízení předepínací síly a systému zatěžovacích sil. Práce obsahuje CAD model a výkresovou dokumentaci nových dílů testovacího ...
    • Návrh nové koncepce pohonu a uložení vodících válců v sušícím tunelu flexotiskového stroje Optima2 

      Autor: Bajus Michal; Vedoucí práce: Chmelař Jakub; Oponent práce: Černohous Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-11)
      Úkolem práce je navrhnout novou koncepci pohonu a uložení vodících válců v sušícím tunelu flexotiskového stroje Optima2. Hlavním cílem je eliminace rozdílu rychlosti potiskovaného materiálu a obvodové rychlosti vodících válců.
    • Návrh planetové převodovky pohonu kolesa velkorypadla KU300 

      Autor: Daněk Tomáš; Vedoucí práce: Chmelař Jakub; Oponent práce: Holý Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-07)
      Hlavním cílem práce je návrh převodovky pohonu kolesa velkorypadla KU300. Vstupní převod je kuželový, výstupní převod je planetový. Návrh převodového ústrojí probíhá v programu KISSsys. Součástí práce je koncepční 3D model ...
    • Návrh pohonu elevátoru silážní věže 

      Autor: Zámečník Ladislav; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Chmelař Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-03)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu elevátoru silážní věže. Obsahuje přehled korečkových dopravníků a jejich konstrukční uspořádání. V práci je popsán návrh celého převodového ústrojí včetně elektromotoru, pružné ...
    • Návrh převodového mechanismu pro zkušební stanoviště spalovacích motorů 

      Autor: Čepek Richard; Vedoucí práce: Kanaval Jan; Oponent práce: Chmelař Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-22)
      Tato bakalářská práce obsahuje konstrukční návrh převodového mechanismu pro zkušebnu spalovacích motorů týmu CTU Cartech. V úvodu práce je uvedena rešerše popisující tým CTU Cartech, metody měření spalovacích motorů a ...
    • Stínící dveře kalibrační laboratoře 

      Autor: Řáda Jan; Vedoucí práce: Lopot František; Oponent práce: Chmelař Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-11)
      Předmětem práce je návrh stínících dveří kalibrační laboratoře a to včetně výrobní výkresové dokumentace s přímou vazbou na praxi.
    • Systemové řešení mezivozového přechodu tramvajového vozidla 

      Autor: Wasserbauer Radek; Vedoucí práce: Chmelař Jakub; Oponent práce: Vejvoda Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-06)
      V diplomové práci je navrženo systémové řešení mezivozového přechodu tramvajového vozidla zahrnující vyšetření kinematiky zvolené tramvajové jednotky, potřebných návrhových a pevnostních výpočtů a integraci mezivozového ...
    • Vývoj testovacího standu převodovek kolejových vozidel 

      Autor: Chmelař Jakub; Vedoucí práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)