• Aplikace rozvinutelných ploch ve strojírenství 

      Autor: Jakub Müller; Vedoucí práce: Linkeová Ivana; Oponent práce: Hlavová Marta
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-02)
      Cílem této práce je seznámení se s rozvinutelností ploch a následné aplikace poznatků na reálný model. Mezi dílčí cíle práce patří výklad geometricko-matematické teorie rozvinutelných ploch, seznámení se s geometrií čelních ...
    • Modelování ploch pro automobilové karosérie 

      Autor: Komkov Valentin; Vedoucí práce: Linkeová Ivana; Oponent práce: Hlavová Marta
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-15)
      Práce se zabývá základními principy modelování a napojování NURBS (neuniformní racionální B-spline) ploch obecného tvaru vhodných pro aplikaci v automobilovém průmyslu. Teoretická část obsahuje jak potřebné definice z ...
    • Návrh uživatelského rozhraní pro tvorbu parametrických CAD modelů v Rhinoceros 

      Autor: Pipek Jakub; Vedoucí práce: Linkeová Ivana; Oponent práce: Fürst Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-01-15)
      Cílem práce je vytvořit jednoduché, přehledné a programově robustní uživatelské rozhraní pro tvorbu parametrického CAD modelu. Rozhraní umožní vytvořit zjednodušený model radiální turbíny, jak zcela ručně, prostřednictvím ...
    • Parametrický CAD model radiální turbíny 

      Autor: Čížek Petr; Vedoucí práce: Linkeová Ivana; Oponent práce: Fürst Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-09)
      Cílem práce je vypracování zjednodušeného parametrického CAD modelu radiální turbíny s redukovaným množstvím parametrů. Tyto parametry je možné měnit a optimalizovat tak geometrii turbíny.