Zobrazují se záznamy 3956-3975 z 5765

    • Radiační chlazení nezasklenými kolektory 

      Autor: Szturc Filip; Vedoucí práce: Matuška Tomáš; Oponent práce: Lain Miloš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Radiografické zkoušení svarů trubek malých průměrů 

      Autor: Petrů Aleš; Vedoucí práce: Zavadil Tomáš; Oponent práce: Havránek Leoš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-08-10)
      Bakalářská práce se zabývá problematikou při radiografickém zkoušení svarů trubek malých průměrů dle ČSN EN ISO 17 636-1. Jejím cílem je kvantifikovat faktory, které ovlivňují výslednou radiografickou jakost snímku s důrazem ...
    • Rapid Prototyping - využití technologie sandprint 

      Autor: Libor Horáček; Vedoucí práce: Kreibich Viktor; Oponent práce: Nová Iva
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-04)
      Disertační práce se zabývá výzkumem aditivní technologie Sandprint, neboli 3D tisku z písku na principu Binder jetting, která se jeví jako nejvhodnější způsob aplikace pro výrobu forem ve slévárenství, ale i pro další ...
    • Rám pro uchycení automobilových převodovek na otevřeném zkušebním stavu. 

      Autor: Lukáš Karabina; Vedoucí práce: Pakosta Jiří; Oponent práce: Jasný Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rámu pro uchycení automobilové převodovky na otevřený zkušební stav. Cílem práce je zkonstruovat rám, který umožní pohánět převodovku přes rozjezdovou spojku, nebo přímo přes vstupní ...
    • Rám vzduchového výtlačníku pro balič pytlíků 

      Autor: Petr Klivar; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Lang Filip
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-04)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rámu ke vzduchovému výtlačníku, jenž je součástí baliče pytlíků. Na základě rešerše je zvoleno optimální konstrukční řešení. Pro toto řešení jsou provedeny kontrolní výpočty.
    • Reaktory a biorektory ve farmaceutickém průmyslu 

      Autor: Bílková Tereza; Vedoucí práce: Jirout Tomáš; Oponent práce: Krátký Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-18)
      Bakalářská práce se věnuje tématice technologie výroby léčiv, jejímž jádrem je konstrukce reaktorů a bioreaktorů. Zabývá se rozborem konstrukce a provedení jednotlivých částí reaktorů, kterými jsou nádoba, míchání, temperace, ...
    • Reaktory chlazené tekutými kovy 

      Autor: Krysl Bohumír; Vedoucí práce: Burian Ondřej; Oponent práce: Veselý Ladislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-06-20)
      Tato práce pojednává o jaderných reaktorech chlazených tekutými kovy od počátečního výzkumu na prvních pokusných reaktorech až po současné a budoucí využití této technologie s více než padesátiletou historií. Práce je ...
    • Real-time incident algorithm using commonly available vehicle sensors 

      Autor: Byadgi Santosh Kumar; Vedoucí práce: MAE supervisor; Oponent práce: MAE opponent
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Real-time incident algorithm using commonly available vehicle sensors
    • Realistická simulace obrábění v SW Powermill 

      Autor: Hájek Vít; Vedoucí práce: Tomíček Jan; Oponent práce: Preis Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-09)
      Práce se skládá ze dvou částí. V první části je vypracována rešerše na téma simulací včetně modelu stroje v různých CAD/CAM softwarech. Teoretická část zároveň obsahuje informace o možnostech, potřebných vstupech a způsobu ...
    • Realizace bezdotykového měření teploty dílů ve spalovacím motoru 

      Autor: Vojtěch Kohoutek; Vedoucí práce: Syrovátka Zbyněk; Oponent práce: Dolejší Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-24)
      Bakalářská práce se věnuje bezdotykovému měření spalovací předkomůrky ve spalovacím motoru. Nejprve jsou popsány a definovány základní pojmy jako teplo a mechanismy přenosu tepla. Vysvětlení pojmu emisivita a černé těleso. ...
    • Realizace CMM stanice s využitím kamery 

      Autor: Jiří Procházka; Vedoucí práce: Bušek Jaroslav; Oponent práce: Novák Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-28)
      S rostoucí produkcí průmyslových výrobků roste i potřeba optimalizace a efektivita s ní spojené. Platí to i v oblasti metrologie a CMM (Coordinate measuring machine) strojů, které jsou hojně využívány pro rozměrovou kontrolu ...
    • Realizace IT projektu v geograficky distribuovaných týmech 

      Autor: Jan Malčák; Vedoucí práce: Žemlička Petr; Oponent práce: Staněk Bohuslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-01-31)
      Hlavním zaměřením práce je poskytnout vhled do možností moderních technologií a postupů, které umožňují lépe a efektivněji řídit zaměstnance pracující v distribuovaných týmech. Tím jsou myšleni zaměstnanci pracující jak z ...
    • Realizace mechaniky, elektroniky a řízení modelu vznášedla 

      Autor: Jan Benda; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Klusáček Stanislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací mechaniky, elektroniky a řízení modelu vznášedla. Průběh této realizace začíná prvotní rešerší, při které je nutné zjistit, jak takový model vznášedla vypadá, a jakým ...
    • Realizace měřicího přípravku pro kontrolu smontovatelnosti a rozměrové kvality vnějších krytů rypadla 

      Autor: Tomáš Opička; Vedoucí práce: Koptiš Michal; Oponent práce: Macháček Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-09-02)
      Diplomová práce se zabývá problematikou kontrolních přípravků a realizací měřicího přípravku určeného pro kontrolu smontovatelnosti a rozměrové kvality vnějších krytů rypadla na souřadnicovém měřicím stroji. Teoretická ...
    • Recyklátor plastů pro 3D tisk 

      Autor: Václav Kasal; Vedoucí práce: Novák Martin; Oponent práce: Mareš Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-25)
      Tato práce se zabývá vývojem a stavbou extrudéru filamentu do 3D tiskárny. V práci je zdokumentován celý proces vývoje a následné výroby prototypu. V závěru je diskutována úspěšnost experimentu a další možné kroky.
    • Redesign dvoustupňové čelní převodovky 

      Autor: Ondřej Novák; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Češpíro Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-25)
      Bakalářská práce se zabývá redesignem dvoustupňové čelní převodovky. V rešerši jsou zpracovány základní teoretické znalosti o ozubených kolech a převodovkách. V praktické části je uveden koncepční návrh a redesign převodovky. ...
    • Redesign třístupňové kuželočelní převodovky 

      Autor: Vojtěch Žemlička; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Mertlík Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-16)
      Rešeršní část práce shrnuje jednotlivé druhy převodovek, ozubených kol, jejich materiálů a druhy převodovek používaných pro pásové dopravníky. Praktická část se zabývá redesignem třístupňové kuželočelní převodovky pro ...
    • Redukce polygonového efektu u převodu zubovým řetězem 

      Autor: Vadlejch Antonín; Vedoucí práce: Lopot František; Oponent práce: Janout Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-09)
      Diplomová práce se zabývá návrhem konstrukčního řešení ke snížení polygonového efektu u převodu zubovým řetězem a zavádí návrh výpočtu zubových řetězů.
    • Redundantní lanový manipulátor 

      Autor: Kraus Karel; Vedoucí práce: Beneš Petr; Oponent práce: Šika Zbyněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-25)
      Práce se zabývá redundantním řízením paralelního lanového manipulátoru s distribucí sil do všech lan najednou a netečnou parametrickou kontinuální změnou sil v lanech. Dále pak obsahuje model řízení, stavbu reálného ...
    • Regenerační žíhání jako možný způsob obnovy mechanických vlastností vnitřních částí reaktorů VVER 440 

      Autor: Buršík Ondřej; Vedoucí práce: Železný Václav; Oponent práce: Ernestová Miroslava
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-01-31)
      Tlaková nádoba lehkovodního reaktoru a jeho vnitřní části patří mezi nejdůležitější komponenty jaderné elektrárny a zajištění jejich bezpečného a spolehlivého provozu je klíčové pro řízení životnosti elektrárny jako celku. ...