Zobrazit minimální záznam

Startups and Implementation of Innovative IT Technologies in Restaurant Providers



dc.contributor.advisorPlzáková Lucie
dc.contributor.authorJan Hálek
dc.date.accessioned2025-02-02T23:52:34Z
dc.date.available2025-02-02T23:52:34Z
dc.date.issued2025-02-02
dc.identifierKOS-1240470170205
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10467/120727
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá analýzou implementace inovačních IT technologií v restauračních službách po roce 2016, s důrazem na její přínosy, bariéry a též vliv pandemie COVID-19. Studie se zaměřuje na klíčové faktory úspěchu při zavádění technologií, jako je elektronická evidence tržeb (EET), a implementaci rozvážkových služeb prostřednictvím aplikací, jakou je kupříkladu Wolt. Práce obsahuje finanční analýzu provozu restaurace v období 20192023 a kvalitativní výzkum provedený mezi provozovateli restaurací a odborníky z IT startupů. Zjištěné bariéry zahrnují nedostatečné školení personálu, vysoké počáteční náklady na implementaci, technologickou složitost a odpor vůči změnám. Na základě těchto zjištění jsou formulována doporučení pro efektivnější zavádění a využití IT technologií v restauračním sektoru. Studie také zdůrazňuje význam státních dotací pro přežití podniků během pandemie. Navržené směry dalšího výzkumu zahrnují rozšíření vzorku respondentů, hloubkovou studii specifických typů provozoven a dlouhodobé sledování implementace IT technologií.cze
dc.description.abstractThis thesis focuses on the analysis of the implementation of innovative IT technologies in restaurant services since 2016, with an emphasis on the benefits, barriers, and the impact of the COVID-19 pandemic. The study examines key success factors in the adoption of technologies such as electronic sales records (EET) and delivery services through applications like Wolt. The thesis includes a financial analysis of a restaurant during the period from 2019 to 2023, and qualitative research among restaurant operators and IT startup experts. Identified barriers include insufficient staff training, high initial implementation costs, technological complexity, and resistance to change. Based on these findings, recommendations are formulated for more effective adoption and utilization of IT technologies in the restaurant sector. The study also highlights the importance of government subsidies for the survival of businesses during the pandemic. Suggested directions for further research include expanding the sample of respondents, conducting an in-depth study of specific types of establishments, and long-term monitoring of IT technology implementation.eng
dc.publisherČeské vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.cze
dc.publisherCzech Technical University in Prague. Computing and Information Centre.eng
dc.rightsA university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmleng
dc.rightsVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlcze
dc.subjectInovační technologiecze
dc.subjectCovid19cze
dc.subjectrestauracecze
dc.subjectimplementacecze
dc.subjectprojektové řízenícze
dc.subjectstartupcze
dc.subjectrozvážkové službycze
dc.subjectInnovative technologieseng
dc.subjectCOVID-19eng
dc.subjectrestaurantseng
dc.subjectimplementationeng
dc.subjectproject managementeng
dc.subjectstartupeng
dc.subjectfood delivery serviceseng
dc.titleStartupy a zavádění inovačních IT technologií u provozovatelů restauračních služeb.cze
dc.titleStartups and Implementation of Innovative IT Technologies in Restaurant Providerseng
dc.typediplomová prácecze
dc.typemaster thesiseng
dc.contributor.refereeStudnička Petr
theses.degree.grantorinstitut veřejné správy a regionálních studiícze
theses.degree.programmeProjektové řízení inovacícze


Soubory tohoto záznamu





Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam