Zobrazují se záznamy 363-382 z 428

    • TERAPEUTICKÁ POMŮCKA 

      Autor: Le Hami Nguyen; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Šípková Klára
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-07)
      Terapeutické pomůcky zvolené v čistém designu ve formě šperku. Navržené v minimalistickém designu, tak aby na sebe neupozorňovaly.
    • TERAPEUTICKÁ POMŮCKA 

      Autor: Antonie Varju; Vedoucí práce: Streit Filip; Oponent práce: Kukla Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-06)
      Tento text prezentuje návrh aromaterapeutické pomůcky vyvinuté ve spolupráci se značkou Scent Roche. Analytická část obsahuje klíčové informace o aromaterapii. Teoretické poznatky jsou následně ověřeny pomocí experimentu, ...
    • TEXTIL 

      Autor: Zuzana Šimůnková; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Vodochodská Kamila
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Modrotisk. Tradiční řemeslná technika, která je v rámci této diplomové práce aplikována na textil, z kterého vychází návrh kolekce pracovních oděvů pro zaměstnance Luhačovických lázních. Důraz je kladen na užití tradiční ...
    • TEXTIL 

      Autor: Eliška Kubů; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Ferenčíková Daniela
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Řemeslo nám v dnešní rychlé době dává možnost zpomalit, vytvářet lokální výrobky a dokázat si uvědomovat dopady našich každodenních činností. Ve své práci jsem se snažila o vyvážené spojení tradice, řemesla a inovace. ...
    • Toaletní stolek 

      Autor: Nováková Eliška; Vedoucí práce: Šulc René
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-06-28)
    • Toaletní/kosmetický stolek 

      Autor: Emiliya Safarova; Vedoucí práce: Fišer Jan; Oponent práce: Musilová Markéta
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-15)
      SWAN je návrh multifunkčního kosmetickýho / toaletního stolku, který může stát v jakémkoliv prostoru nebo místnosti. Je kompaktní, minimalistický a snadno přenosný, s posuvnou židlí. Díky multifunkčnosti nám umožňuje širokou ...
    • Transport 

      Autor: Jiří Dufek; Vedoucí práce: Tvarůžek Martin; Oponent práce: Kotas Patrik
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-15)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem dobíjecí stanice elektrokol s ohledem na ergonomii, cenovou dostupnost, kofigurovatelnost pro specifická prostředí a nové technologické možnosti.
    • Tvorba pro děti 

      Autor: Markéta Ptáčková; Vedoucí práce: Streit Filip; Oponent práce: Jakůbková Barbora
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-11)
      Cílem projektu bylo vytvořit objekt pro děti, který bude sloužit nejen k samotnému hraní, ale taky ke komunikaci mezi skupinou. Kladla jsem si za cíl vytvořit prostředí, které děti bude inspirovat k rozhovoru s ostatními. ...
    • UDRŽITELNOST UPCYKLACE 

      Autor: Viktória Juríčková; Vedoucí práce: Karel Marian; Oponent práce: Prokeš Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Výsledkom mojej diplomovej práce je konceptuálne dielo, ktorého cieľom je poukázať na problémy s využívaním ekologických materiálov a koncepcie produktov, ktoré sa nemusia vždy vyvinúť úspešne. Táto práca sa zameriava na ...
    • ULTRALIGHT OUTDOOR VYBAVENÍ 

      Autor: Marek Tomčiak; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Zapotilová Agáta
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-06)
      Tato diplomová práce se zaobírá návrhem ultralehkého outdoorového batohu se zaměřením na co nejlevnější cestování letadlem. Dává se tedy důraz na co nejnižší váhu, dodržení předepsaných rozměrů příručního zavazadla, co ...
    • Univerzální sanitární zařizovací předmět do koupelny s užitím materiálu HI-MACS 

      Autor: Pokorníková Renata; Vedoucí práce: Fišer Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-07-02)
    • UPCYKLACE MATERIÁLU 

      Autor: Gabriela Pecharová; Vedoucí práce: Karel Marian; Oponent práce: Vácová Anna
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-01-27)
      Tato diplomová práce se zabývá tématem designu v kontextu životního cyklu oděvu a jeho dopady na životní prostředí. Hlavním předmětem zkoumání v práci je chování spotřebitele ve fázi užívání oděvu a vliv prodloužení spotřební ...
    • Uplatnění historických technologií v současném designu 

      Autor: Petra Mikolášová; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Jirásková Marie
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-20)
      „Superhrdinové města“ jsou hračkou pro děti, která má v úmyslu rozvíjet jejich sociální a empatické myšlení. Charaktery šesti soustružených dřevěných figurek „superhrdinů“ vychází z typologie reálných obyvatel našich ...
    • UŽITÍ PORCELÁNU V OBLASTI SVĚTELNÉ TECHNIKY 

      Autor: Barbora Hodásová; Vedoucí práce: Fišer Jan; Oponent práce: Linhartová Jana
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem a následnou výrobou stolní lampy. Kromě průběhu navrhování zahrnuje také analýzu dané problematiky. Rozebírá osvětlení, jeho vývoj a význam pro člověka. Následujícím tématem je porcelán, ...
    • Užití recyklovaného materiálu pro návrh mobiliáře 

      Autor: Anna Zatloukalová; Vedoucí práce: Fišer Jan; Oponent práce: Kučerovská Aneta
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-11)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem židle do veřejného prostoru. Při navrhování je kladen důraz na minimalizaci ekologických dopadů produktu na životní prostředí.
    • UŽITKOVÉ VOZIDLO 

      Autor: Oleksii Kravchenko; Vedoucí práce: Tvarůžek Martin; Oponent práce: Bratchyk Yevgeniy
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-10)
      Práce se zabývá návrhem záchranného vozidla Horské služby pro zlepšení záchranného procesu v horách. Vyvinul jsem auto pro 6 členů posádky s jedinečným řešením systému kol pro zlepšení pohybu v ...
    • UŽITKOVÉ VOZIDLO DO MĚSTA 

      Autor: Filip Hámek; Vedoucí práce: Tvarůžek Martin; Oponent práce: Gottwald Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Práce se zabývá návrhem užitkové vozidla pro následujících 25 až 50 let. Otevřená podvozková platforma Loop je konceptuální návrh samostatné autonomní podvozkové jednotky, která je oddělena od kabiny a modulárních nástaveb. ...
    • Užitný interiérový mobiliář 

      Autor: Barbora Malovaná; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Kulhánek Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-12)
      Tato práce se zabývá návrhem pomůcky pro dosažení vysoko položených ploch v domácnosti. Řeší otázku ergonomie, materiálů a jejich udržitelnosti, estetiky a skladování produktu.
    • Užitný keramický předmět 

      Autor: Haničinec Kryštof; Vedoucí práce: Fišer Jan; Oponent práce: Veselý Prokop
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-04)
      Práce se věnuje vypracování keramických objektů pro přípravu kvaše-ných potravin. Obsahuje jak průzkum současné nabídky tak vizi autora pro budoucí užití nádob specifickou cílovou skupinou. Práce dále zahrnuje podrobné ...
    • Úložný nábytek 

      Autor: Holubář Bartoloměj; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Matula Daniel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-16)
      Práce se zabývá designem chytrých úložišť fungujících ve více rovinách užívání - sdílení, ukládání, předávání a vyzvedávání. Produkt plně využívá potenciálu chytrých technologií. Cílem bylo navrhnout systém promyšlený jak ...