• BRNO, ČERNOVICE - NOVÝ PARK NA MÍSTĚ PÍSKOVNY 

      Autor: Lucie Breuerová; Vedoucí práce: Sitta Vladimír; Oponent práce: Popelínský Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      V městské části Černovice se nachází velké celky průmyslových hal a pouze minimálně je zastoupena městská zeleň. Lokalita pískovny je velmi ekologicky cenná, bohatá na flóru i faunu. Nalezneme zde velké množství ohrožených ...
    • Dlaždičův potok, Ruprechtický lesopark v Liberci 

      Autor: Anna Homoláčová; Vedoucí práce: Trevisan Jitka; Oponent práce: Marcinov Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-11)
      Ruprechtický lesopark je místem na pomezí statisícového města a volné krajiny v bezprostřední návaznosti na panelové sídliště „Hokejka“. Díky pestrosti stanovišť od lučních porostů po rozlehlé zalesněné plochy je útočištěm ...
    • KRAJINA NEDOKONČENÉHO KANÁLU ELSTER-SAALE 

      Autor: Anežka Bauerová; Vedoucí práce: Rehwaldt Till; Oponent práce: Kundrata Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-25)
      Tato práce je zaměřena na rekultivaci krajiny nedokončeného kanálu Elster-Saale. Hledá nové využití starých struktur v souladu se zachováním stávajících přírodních hodnot, které se v dané lokalitě za dlouhou dobu vyvinuly.
    • LYSÁ NAD LABEM, SETKÁNÍ MÉSTA A ŘÍČNÍ KRAJINY 

      Autor: Anna Špačková; Vedoucí práce: Salzmann Klára; Oponent práce: Němcová Eva
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Diplomová práce se zaměřuje na krajinu města Lysá nad Labem, která se nachází v úrodné Polabské nížině. A to jak na krajinu sídelní, tak tu zemědělskou, a především říční krajinu řeky Labe, která v minulosti prošla několika ...
    • REVITALIZACE KRAJINY OBCE CHORYNĚ 

      Autor: Kateřina Vrbacká; Vedoucí práce: Salzmann Klára; Oponent práce: Škrovová Iva
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-08)
      Tato diplomová práce se zabývá problematikou revitalizace krajiny v obci Choryně s cílem nalézt společný prostor pro život obyvatel a živočichů či rostlin žijících v území. Návrh je v tomto ohledu otevřen i návštěvníkům ...