• Bastiony 

      Autor: Matěj Šépka; Vedoucí práce: Císler Ondřej; Oponent práce: Novák Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-03-09)
      Praha je velké a rušné město, obzvláště co se historického centra týče. Významné památky jsou kolem dokola obklopeny turistickými lákadly, atrakcemi a blikajícími foťáky. Tím vším se musí Pražané každý den prodírat z práce ...
    • KOMUNITNÍ BYDLENÍ "START - CÍL" 

      Autor: Marek Kociolek; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Císař Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-02)
      Tématem této práce je propojení mladé a stárnoucí generace na okraji lázeňské zóny města Františkovy Lázně. Cílem bylo vytvořit bydlení a prostory utužující komunitní život a obohatit Františkovy Lázně o nový rekreační objekt.
    • Lázeňský dům Houštka 

      Autor: Vít Michl; Vedoucí práce: Juha Michal; Oponent práce: Líman Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-15)
      Lázeňský dům Houštka je ubytovací, stravovací a sportovní zařízení nacházející se v lesoparku Houštka ve městě Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Ve spodní části budovy se nachází restaurace a tělocvična rozdělena průchodem. ...
    • LÁZEŇSKÝ DŮM V MARIÁNSKÝCH LÁZNÍCH 

      Autor: Jan Maleček; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Franta Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Diplomová práce se zabývá studiem mariánskolázeňské architektury. Navrženým objektem městských lázní hledám odpověď na otázku, jakým způsobem do tohoto specifického kontextu zasahovat. Navržené lázně se nacházejí v čele ...
    • LÁZNĚ GRÖSSLING 

      Autor: Lucia Gažiová; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Polakovič Štefan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-25)
      Budova mestských kúpeľov Grössling v Bratislave predstavuje vzhľadom na historickú hodnotu a lokalitu jeden z najpálčivejších zanedbaných komplexov v jadre Starého Mesta. Predmetom diplomovej práce je komplexné celoareálové ...
    • LÁZNĚ BĚLOVES 

      Autor: Kristýna Vaňková; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Vlach Viktor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Diplomová práce se zabývá rehabilitací náchodského lázeňství. Předmětem návrhu je trojúhelníkový pozemek, včetně lázeňského parku, v blízkosti řeky Metuje. Konceptem se stává místo jako nositel historického odkazu a potenciál ...
    • LÁZNĚ KARLOVY VARY 

      Autor: Tereza Vítková; Vedoucí práce: Juha Michal; Oponent práce: Líman Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-06)
      Lázně jsou místem, které by člověk měl alespoň jednou za život navštívit. Jsou skvělým místem nejen pro fyzickou ale také pro psychickou regeneraci. Žijeme v uspěchané době, plné stresu, a proto je velmi důležité pečovat ...
    • Lázně v Ostrožské Nové Vsi 

      Autor: Tomáš Tyburec; Vedoucí práce: Juha Michal; Oponent práce: Jarosil Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-17)
      Projekt se zabývá rozšířením stávající budovy lázní v Ostrožské Nové Vsi. V navrhované budově se nachází léčebné vanové koupele, prostory pro masáže, rašelinové zábaly, sauna s ochlazovacím bazénkem nebo třeba tělocvična.
    • NOVÉ LÁZNĚ KARLOVY VARY 

      Autor: Tereza Kalíková; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Wertig Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-07)
      V této diplomové práci je zpracováno téma městských lázní pro Karlovy Vary, které vychází z podnětu městského architekta jako reakce na stávající situaci ve městě. Jako lokaci pro tyto lázně jsem vybrala stávající bazén ...
    • NOVÉ LÁZNĚ KARLOVY VARY 

      Autor: Kristýna Vyslychová; Vedoucí práce: Redčenkov Boris; Oponent práce: Škarda Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-07)
      Téma diplomové práce vychází z neadekvátnosti lázeňství pro dnešní moderní dobu a jeho zastaralosti. Práce se zabývá typologií lázeňství a jeho zapojením do běžného chodu Karlových Varů, jakožto lázeňského města.
    • WELLNESS CENTRUM MILOVICE 

      Autor: Nikol Sládková; Vedoucí práce: Juha Michal; Oponent práce: Priester Jozef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-06)
      Wellness centrum podporuje rozvíjející se turistický cestovní ruch v Milovicích v oblasti volnočasových aktivit. Svým nevšedním tvarem vycházejícím z organického konceptu rostoucího výhonku kapradiny a myšlenkou intenzivního ...