• Funerální design 

      Autor: Štefan Strapko; Vedoucí práce: Karel Marian; Oponent práce: Stejskalová Skoumalová Lenka
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-11)
      Cieľom tejto bakalárskej práce bolo navrhnúť nový systém na uskladnenie ostatkov zosnulých s dôrazom na individualizáciu a využitie remeselných postupov aplikovaných v rámci sochárskej formy.
    • Funerální design 

      Autor: Barbora Chotěborová; Vedoucí práce: Jaroš Jan; Oponent práce: Šejvl Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-11)
      Bakalářská práce nazvaná Industweall se zabývá návrhem generačního urnového hrobu. Mimo jiné hodnotí současnou situaci pohřebnictví v České republice a roli designéra v problematice smrti a pohřbívání. Industweall je ...
    • HOSPIC VINOHRADNÍ 

      Autor: Barbora Kováříková; Vedoucí práce: Mádr Josef; Oponent práce: Tománek Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-02)
      Místo, ve kterém se odehrává jeden z nejsilnějších příběhů života – odchod člověka. Novostavba hospice je umístěna do zahrady Stojanova na Velehradě, jejíž cílem je nenásilně splynout s okolím. Být součástí, ale nevyčnívat. ...
    • Hřbitov na bastionu 

      Autor: Adam Zatloukal; Vedoucí práce: Císler Ondřej; Oponent práce: Beran Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-09-06)
      Návrh hřbitova vznikl v rámci snahy nalézt funkční náplň pro brownfield při bastionu Panny Marie (Bastion XIII.)
    • Poslední cesta 

      Autor: Stefanie Azmanova; Vedoucí práce: Tesař Jan Jakub; Oponent práce: Srogončík Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-03-07)
      Cesta navazující na současný hřbitov, obepnutá zdmi, jasně definující hranice mezi parkem a místem pro rozloučení. Člověk se při loučení s blízkou osobou schová do úkrytu zdí, ale zároveň se cítí součástí každodenního ...
    • ŘEPSKÝ HŘBITOV 

      Autor: Klára Baďurová; Vedoucí práce: Fingerová Radmila; Oponent práce: Štěpař Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-03)
      Hřbitov je místem posledního odpočinku a také poslední vzpomínkou na naše blízké. Nechceme na ně zapomenout, a proto bychom měli tvořit a ctít nejen již existující místa, kde si je nebe a zem o trochu blíž. Na hřbitově v ...