• Bydlení Libeň 

      Autor: Michaela Doubravová; Vedoucí práce: Kuzemenský Michal; Oponent práce: Kunarová Petra
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-15)
      Něco mezi. Autonomní solitéry a otevřené bloky. Opakující se sekce - nekomplikované, ale rafinované. Pevná nároží a do ulice vstupující břeh stromů. Do vnitrobloků se vchází průchody mezi domy. Veliké verandy z pozinku, ...
    • BYDLENÍ PODBĚLOHORSKÁ 

      Autor: Dominik Vácha; Vedoucí práce: Kuzemenský Michal; Oponent práce: Janák Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-01-28)
      Zahradní město jako architektonický typ, jako aktuální téma k revizi. Krajina, sad, domy, zahrada, země, vzduch, slunce, hustota, vzdálenost, sdílení, intimita, standard, pohodlí, dostupnost, udržitelnost... Diplomová práce ...
    • Bydlení Vršovická 

      Autor: Miroslav Faist; Vedoucí práce: Kuzemenský Michal; Oponent práce: Feistnerová Pavla
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-17)
      Intenzivní, příjemné a ekonomické bydlení; nebylo záměrem převyšovat okolní objekty naopak pozornost situovat na rohové sekce bloku a výraz arkýřů. V projektu se nachází bohatá škála typů bytů lišících se nejen počtem ...
    • Bytové domy pro doktorandy 

      Autor: Nikola Kučírková; Vedoucí práce: Kordovský Petr; Oponent práce: Chvojka Ivo
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-06-20)
      Cílem studie bylo navrhnout dostavbu Strahova v Praze 6. Hlavním úkolem bylo vyřešit problematiku ubytování jak studentů, tak doktorandů či pedagogů. Součástí bylo také řešení parkování, které je v Praze problematické.
    • PRAHA PALMOVKA - POLYFUNKČNÍ MĚSTSKÝ BLOK 

      Autor: Tetyana Boychenko; Vedoucí práce: Kohout Michal; Oponent práce: Poldauf Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-04)
      Tématem diplomové práce je návrh polyfunkčního městského bloku v blízkosti stanice metra B Palmovka. Návrh navazuje na urbanistickou koncepci podle zpracované územní studie. Cílem řešení je urbanistický blok v rámci ...