• Modifikace povrchu křemíku grafenoxidem 

      Autor: Marie Skálová; Vedoucí práce: Kozempel Ján; Oponent práce: Smrček Stanislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-09-05)
      Tato práce se zabývá úpravou povrchu křemíku za účelem jeho pasivace a zvýšení efektivní doby života minoritních nosičů náboje. V teoretivké části je popsán křemíkový wafer a jeho vlastnosti jakožto výchozího materiálu pro ...
    • Příprava a charakterizace struktur na bázi oxidovaného grafitu 

      Autor: Palušák Martin; Vedoucí práce: Kozempel Ján; Oponent práce: Pohl Radek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-06)
      Práce se zabývá přípravou a komplexní analýzou grafen oxidu, jehož výzkum se v posledních letech značně rozvinul. Jednou z problematických vlastností tohoto materiálu je jeho nejasná struktura, proto bylo jedním z cílů ...
    • Separace medicinálních radionuklidů pomocí extrakční chromatografie na diglykolamidy impregnovaném papíře. 

      Autor: Klaudia Bátorová; Vedoucí práce: Kozempel Ján; Oponent práce: Smrček Stanislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-03)
      Táto práca sa zameriava na využitie vynikajúcich extrakčných vlastností diglykolamidov menovite TODGA a iso-TODGA impregnovaných na chromatogra-fickom papieri pre separáciu zmesi rádionuklidov, konkrétne zmesi 90-Sr/90-Y ...
    • Studium syntézy biogenních molekul účinky ionizujícího záření 

      Autor: Pastorek Adam; Vedoucí práce: Civiš Svatopluk; Oponent práce: Kozempel Ján
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-03)
      Tato diplomová práce se zaměřuje na studium abiogenních teorií o vzniku života na Zemi. Konkrétně sleduje možné syntetické cesty přípravy komplexnějších molekul z jednoduchých molekul vlivem ionizujícího záření gama.
    • Značení PSMA pomocí galia-68 

      Autor: Urbanová Kamila; Vedoucí práce: Seifert Daniel; Oponent práce: Kozempel Ján
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-02-07)
      Cílem práce bylo vyzkoušet novou metodu značení PSMA-11 pomocí 68Ga v 0,1M NaHCO3. Systém pro značení byl navržen tak, aby byl proces jednoduchý, rychlý a reprodukovatelný. V první části experimentů byla provedena zkouška ...