• Měření mezonů s otevřeným půvabem v jádro-jaderných srážkách na experimentu STAR 

      Autor: Jan Vaněk; Vedoucí práce: Bielčík Jaroslav; Oponent práce: Broz Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-23)
      Jedním z hlavních cílů experimentu STAR je studium vlastností kvark-gluonového plazmatu (QGP). Ideální sondou QGP jsou půvabné kvarky, protože se tvoří ve velmi rané fázi srážek těžkých jader, v tvrdých partonových srážkách.
    • Produkce otevřeného půvabu na experimentu STAR 

      Autor: Lukáš Kramárik; Vedoucí práce: Bielčík Jaroslav; Oponent práce: Křížková Gajdošová Katarína
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-23)
      Tato doktorská práce zkoumá měření produkce mezónu D0 v srážkách deuteronů se zlatem při energii 200 GeV, zaznamenané detektorem STAR na urychlovači RHIC. Výzkum hraje klíčovou roli v odlišení účinků studené jaderné hmoty ...
    • Studium těžkých vůní na experimentu STAR 

      Autor: Miroslav Šimko; Vedoucí práce: Bielčík Jaroslav; Oponent práce: Kupčo Alexander
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-03-26)
      Cílem této práce je analýza baryonu Λc, což je nejlehčí baryon, který obsahuje půvabný (c) kvark. Jako takovy ́ představují Λc unikátní nástroj pro studování vlastností silně interagující hmoty, jež se produkuje ve srážkách ...